KREDİ ORANLARI DÜŞTÜ, HEDEF 120 MİLYON LİRA ÜSTÜ

KREDİ ORANLARI DÜŞTÜ, HEDEF 120 MİLYON LİRA ÜSTÜ

Nazilli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç,“Geçen yıl yüzde 6 olan yıllık faiz oranlarını, yüzde 4.5 oranına düşürdük. Bunun dışında banko komisyonu yüzde 2’den yüzde 1’e, kooperatif kredi kesintilerini de yüzde 1.5’dan, yüzde 1.25’e düştü.”

GÜNAY PABUŞÇU- Havadis Gazetesi’ne konuşan Nazilli Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Öztunç, ilçe esnafının kalkındırılması için üzerlerine düşen her şeyi fazlasıyla yaptıklarını kaydetti. 2020 yılında esnaflara ciddi anlamda destek olacaklarının da müjdesini veren Başkan Öztunç, “ 2019 yılında  %6 olan yıllık faiz oranlarımızı taleplerimiz doğrultusunda 2020 yılında 6 Ocak günü itibari ile %4,5 oranına düşürdük. Banka komisyonu %2 oranından %1 oranına düşürüldü. Kooperatiflerimizin ortalamamız üzerinde vermiş olduğu kredilerin kesintileri %1,5 oranından %1,25 düştü. 2020 yılında esnaflarımıza ciddi anlamda destek sağlamış olduk. “ diye konuştu.

ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Kredilerin devlet destekli olduğunu belirten Başkan Öztunç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bizim kredilerimiz işletme kredileri. Esnaflarımızı ayakta tutabilmek için buradayız.  Biz esnafımızın her zaman yanındayız. 2019 yılında yaklaşık 120 milyon lira gibi ciddi bir para dağıttık. 2020 yılındaki hedefimiz bu rakamların çok üzerinde. Maddi olarak herhangi bir sıkıntımız yok. “

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Alınan kredileri işletmelerinde kullandıkları müddetçe her esnafa kapılarının açık olduğunu söyleyen Dursun Öztunç, “Bizim paralarımız işletme kredilerinde kullanılmak üzere veriliyor. Bizler tabi ki bu paraların kontrollerini yapıyoruz. Bu paraların farklı alanlarda kullanıldığını tespit edersek bu paranın geri talep edilmesini isteme hakkına sahibiz.” dedi.

BİR ESNAFI AYAKTA TUTMAK BİLE GURUR VERİCİ

50 yıldır esnaflık yaptığını ve esnafın halini çok iyi bildiğini söyleyen Dursun Öztunç, “Kim gelirse gelsin. Kredi şartlarını yerine getirip, kredi almasında herhangi bir sakınca görülmezse herkese kredi verebiliriz.  Aracılara gerek yok. Nazilli’de bir tane dahi esnafa ayakta tutabilirsek, biz bundan gurur duyarız.” ifadelerini kullandı.

EKONOMİDE İYİMSERİZ

Nazilli’de ekonomik olarak durgun bir dönemde olduklarını söyleyen Dursun Öztunç, “2019 yılının son 2 ayı ve şu ay içerisinde sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Mevsimsel bir durgunluk da var. Yine de kötümser değiliz. İnşallah önümüzdeki Nisan ayına kadar piyasanın hareketleneceğine inanıyorum.” diye konuştu.

8e3efa87-71c9-41b3-aabc-fb3f8e416032.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.