KTO Başkanı Hiçyılmaz’dan Engelliler Haftası Mesajı

KTO Başkanı Hiçyılmaz’dan Engelliler Haftası Mesajı

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.Engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmenin çağdaş devlet olmanı...

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmenin çağdaş devlet olmanın en önemli göstergelerinden olduğunu ifade eden Hiçyılmaz, “Sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, bütün vatandaşlar, Devletimizin yürüttüğü çalışmalara gereken desteği vermelidir. Bu konuda yapılacak çalışmalar, insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesi olacaktır” dedi.

Engelli vatandaşlarımızın hatırlanması, onların sorunlarının çözümlenmesi ve seslerinin duyurulması aşamasında bu haftanın oldukça önemli olduğunu ifade eden Başkan Hiçyılmaz, "Sosyal yaşantının ve fiziksel çevrelerin engelli vatandaşlarımıza göre düzenlenmemesi nedeniyle, engellilerimiz potansiyellerini yeterince kullanamamakta ve gündelik hayatlarında çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadırlar" dedi.

Hiçyılmaz açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir imkândan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Engelliler alanındaki gündemin canlı tutulması ve bu konudaki duyarlılıkların artması, ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle kendini göstermiş, engellilerin meselelerinin çözümü anlamında çok önemli gelişmeler yaşanmıştır. Engelli vatandaşların meslek edinip, üretken hale getirilmelerini, kendi kendilerine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak öncelikli görevlerimizdendir. Unutulmamalıdır ki, engelli bireyin yaşadığı sorunlar sadece kendisinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu nedenle Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Çalışma Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların konuyla ilgili sözleşme ve düzenlemeleri bulunmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın, sorunlarını gündeme getirmek, vatandaşlarımızın bu alandaki çalışmalara katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen Engelliler Haftası’nda, engelli vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve güvenli bir hayat diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.