KTO’nun 37. Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

KTO’nun 37. Meslek Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi

Kayseri Ticaret Odası’nın Sigorta Acenteliği sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin oluşturduğu 37. Meslek Komitesi toplantısı, VIP salonda geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; Yönetim Kurul...

Kayseri Ticaret Odası’nın Sigorta Acenteliği sektöründe faaliyet gösteren üyelerinin oluşturduğu 37. Meslek Komitesi toplantısı, VIP salonda geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya; Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Komitenin Yönetim Kurulu Temsilcisi Nedim Olgunharputlu ve Meclis Üyesi Mümtaz Beğen ile komite üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, Oda olarak düzenledikleri Gelecek Kayseri’de temalı gece hakkında bilgi paylaştı. Hiçyılmaz, “Geçtiğimiz hafta Gelecek Kayseri’de temalı ödül törenimizi düzenledik. Törenimize katılan TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na sizlerden gelen taleplere ilişkin başlıkları iletme imkânımız oldu. Kendisi, çalışmalarımızı yakından takip ettiğini ve özellikle meslek komitesi çalışmalarında Odamızı oldukça başarılı bulduklarını ifade etmişlerdir” dedi.

Üyelerin, Kayseri Ticaret Odası’ndan azami şekilde istifade etmesini istediklerini de belirten Hiçyılmaz, “Üyelerimiz; kendi mesleklerini geliştirme daha çok istihdam ve üretim sağlama gibi konularda, Odamızdan istifade etsinler diye çalışıyoruz. Bu manada, yaptığımız meslek komitesi çalışmalarımızın başarılı olması ve başarı grafiğimizin giderek yükseliyor olması bizi sevindirmektedir. Çünkü Odamız üyelerine daha çok fayda sağlanması amacıyla sürekli çalışmamız ve kapımızın tüm üyelerimize açık olması gerekmektedir” diye konuştu.

25-31 Mayıs tarihleri arasında Sigortacılık haftasının kutlanacağını hatırlatan Hiçyılmaz, “37. Meslek Komitemiz üyelerinin Sigortacılık Haftası’nı kutluyorum. Meslek komitesi çalışmaları kapsamında bu komitemizde de önemli çalışmalar yapıyor ve sorunlara çözüm arıyoruz. Yönetim kurulumuz, sizlerden gelen taleplere hızlı bir şekilde cevap vermeye çalışıyor. Bu toplantımız da sizlerin önerileri ve sorunlarını gündeme taşımak için düzenlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Meslek komitesinin taleplerine ilişkin bir örnek veren Başkan Hiçyılmaz, “Kayseri’de matbaacılık lisesi var fakat üniversitelerimizde ilgili bölüm olmadığı için gençlerimiz Kayseri dışına gidiyordu. Erciyes Üniversitesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Matbaacılık meslek Yüksekokulu’nun açılmıştır. Bankacılık ve Sigortacılık alanında bir meslek yüksekokulu açılması konusunda da üniversitelerle irtibata geçerek talebimizi ileteceğiz. Daha önce de, üniversitelerimizde gayrimenkul ve ağaç işleri bölümleri açılması için bu tür başvurularda bulunmuştuk” şeklinde konuştu.

Meslek komitesi toplantısı daha sonra üyelerin mesleki sıkıntıları ve taleplerine ilişkin konuşmaları ile devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.