Küçük Berra Yürüyebilecek

Küçük Berra Yürüyebilecek

Ordu’da 9 yıldır spastik dipleji tanısıyla dengede duramama ve ortopedik problem yaşayan ve ailesi tarafından yurt dışında tedavi ettirilecek 11 yaşındaki Bera için Ordu Valiliği’nin izniyle başlatıla...

Ordu’da 9 yıldır spastik dipleji tanısıyla dengede duramama ve ortopedik problem yaşayan ve ailesi tarafından yurt dışında tedavi ettirilecek 11 yaşındaki Bera için Ordu Valiliği’nin izniyle başlatılan yardım kampanyası amacına ulaştı.

Annesi ve babası öğretmen olan Berra’nın yurt dışında yapılacak tedavi giderleri için ihtiyaç duyulan 250 bin TL, Ordu Valiliği’nin izniyle başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde hayırsever vatandaşlar ve kurumlar tarafından karşılandı.

BERRA, YURT DIŞINDA TEDAVİ OLABİLECEK

Küçük Bera için başlatılan yardım kampanyasının amacına ulaştığını belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir süre önce Berra’nın ailesinin kendisini ziyaret ederek kızlarının 9 yıldır spastik dipleji tanısıyla yurt içinde tedavi gördüğünü ancak bir netice alamadıklarını ve durumunda bir düzelme olmadığını, bunun üzerine yurt dışında tedavi ettirebilmek için arayışa geçtiklerini söylediklerini anlattı. Vali Balkanlıoğlu, “Belçika’da özel bir klinikte ameliyat edilmek suretiyle tekrar eski sağlığına kavuşabileceğini, ancak yurt dışında yapılacak tedavi için 250 bin TL civarında bir paraya ihtiyaç duyduklarını, bu parayı karşılayabilmek için de yardım kampanyası başlatmak istediklerini söylediler. Biz de küçük yavrumuzun tekrar eski sağlığına kavuşması ve yaşıtları gibi yürüyebilmesi, okuluna gidebilmesi için yurt dışındaki tedavisi için gerekli 250 bin TL’nın bir yardım kampanyası düzenlenmek suretiyle tedarik edilmesi için Yardım Toplama Kanununa göre 8 ay süreyle izin verdik” dedi.

382 BİN LİRA TOPLANDI

Vali Balkanlıoğlu, kısa sürede yardımların 380 bin TL’ye ulaştığını ve kampanyanın acına ulaşması nedeniyle sona erdirildiğini ifade ederek, “Küçük Berra’nın tedavisi için gerekli olan 250 bin TL’yi toplayabilmek amacıyla Mart ayı içinde 8 ay süreyle verdiğimiz yardım toplama izni, hayırsever vatandaşlarımız ve kurumlarımızın duyarlılığı sayesinde çok kısa sürede amacına ulaştı ve açılan yardım hesaplarına 382 bin TL para yatırıldı. Kampanyanın amacına ulaşması üzerine Küçük Berra’nın babası Fırat Gürsoy adına Valiliğimizce verilen yardım toplama izni iptal edildi ve banka hesapları kapatıldı. Banka hesaplarında toplanan yardım paraları ise, Valiliğimiz kontrol ve denetiminde küçük Berra’nın tedavisi için kullanılacak. Tedavi giderlerinden artan paralar, Yardım Toplama Kanunu’nun 25. maddesine göre benzeri amaçlar için kullanılacaktır” diye konuştu.

VALİ’DEN ORDULULARA TEŞEKKÜR

Küçük Berra’nın tedavisinin yurt dışında yapılabilmesini sağlamak amacıyla açılan yardım kampanyasına katkıda bulunan hayırsever vatandaşlara ve kurumlara teşekkür eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Mayıs ayı sonunda Belçika’ya giderek tedavisi başlayacak olan küçük Berra’nın sağlığına kavuşması için yardımda bulunan tüm hayırsever vatandaşlarımıza, kurum ve kuruluşlarımıza, işadamlarımıza gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim. İnşallah küçük Berra yurt dışında göreceği tedavi sonrasında tekrar eski sağlığına kavuşur” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.