Küçük mahallenin, büyük sorunu

Küçük mahallenin, büyük sorunu

İncirliova’nın merkez mahalleleri arasında en az nüfusa sahip olan Atatürk Mahallesi’nin yıllardan beri demir yolu ulaşımıyla ilgili yaşadığı sorunları bitmek bilmiyor.

İncirliova’yı hemzemin geçitle iki kısma ayıran yolu kullanan vatandaşlar, demiryolu kullanımının kendilerine işkenceye dönüştürdüğünü belirterek sitem etti. Özellikle Gerenkova, Atatürk, Kurtuluş ve Hürriyet Mahallesi’nde yaşayanların kullandığı hemzemin geçitlere yapılmayan alt geçitler yüzünden yolu yaya olarak kullanan vatandaşlar riske girmek zorunda kalıyor.

TCDD tarafından hemzemin geçitlere yaya olarak girişlerin engellenmesi amacıyla yapılan demirlerin yollarını uzattığını savunan vatandaşlar demirleri kırarak, geçişe yeniden açıyor. TCDD yetkilileri ile zaman zaman tartışma da yaşayan mahalle sakinleri, konuya ilettikleri kaymakamlık ve belediyenin devreye girmemesine de tepki göstererek, kendilerine değer verilmediğini öne sürdü.

“BARİYER YOK, KORKULUK VAR”

TUİK 2014 verilerine göre İncirliova’nın merkez mahalleleri arasında bin 726 yetişkin nüfusun yaşadığı Atatürk Mahallesi ile bin 957 yetişkin nüfusun yaşadığı Gerenkova Mahallesi’ndeki vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan hemzemin geçitte bariyerin olmayışı ile diğer alanların demirle kapatılarak korkuluk yapılması tepki topladı. İnsan canına bir alanda değer verilirken diğer alanda değer verilmemesine tepkisiz kalmayan mahalle sakinleri adına konuşan Atatürk Mahallesi Muhtarı Mukadder Yüksel, şunları söyledi:

“Mahallemizde ikamet eden çocuklarımızla birlikte nüfusumuz yaklaşık 3 bini buluyor. Cami cemaati ile mahalle sakinlerimiz bu yolu İncirliova merkezdeki işlerini görme amacında ve öğrencilerimiz tarafından yoğun şekilde kullanılıyor. Gerenkova Mahallesi sakinleri tarafından da kullanılan bu alanlarda bariyer yok ama hemzemin geçitlerde korkuluk var. TCDD yetkililerine durumu izah ettiğimizde çözüm yolunu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin gidereceğini söylüyor. Bariyer yapılması ve iki mahallenin yoğun olarak kullandığı kısmın ortak alanına her yaştan vatandaşın kullanacağı bir alt geçidin daha yapılmasını yetkililerden bekliyoruz. Mahallece başlattığımız imza kampanyasını Aydın Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlığı’na iki ay önce sunduk. Alt geçit yapılmazsa hemzemin geçitlerdeki demirleri kırarak bu yolu kullanmaya devam edeceğiz.”

“İNSAN YERİNE KOYULMUYORUZ”

Aynı zamanda İncirliova Muhtarlar Derneği Başkanı olan Atatürk Mahallesi Muhtarı Yüksel, “Mahalle olarak gösterdiğimiz mücadelede ne İncirliova Kaymakamlığı’ndan ne de İncirliova Belediyesi’nden destek göremiyoruz. Destek göremediğimiz için insan yerine koyulmadığımızı düşünüyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.