Kula’da Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı

Kula’da Öğrencilerden Kutlu Doğum Programı

Manisa’nın Kula ilçesinde eğitim-öğretim veren Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir programı düzenlendi.Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Salonu’nda gerçekleştir...

Manisa’nın Kula ilçesinde eğitim-öğretim veren Yunus Emre Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir programı düzenlendi.

Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programa Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Çarpan, Kula Müftüsü Talat Özmet, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Programının açılış konuşmasını yapan Anadolu Öğretmen Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Bekir Güçlü, “Dünya yaratılışından bu yana varlığına anlam veren ve yücelik bağışlayan birçok olaya şahit olmuştur. Yüce yaratıcı, yıllar yılı bu kara toprağı zengin ve göz kamaştırıcı sayısız ziynetlerle süslemiştir. Fakat dünyanın milyonlarca yıldan beri beklediği gün henüz gelmemiş, ezelden beri beklenen, dünyanın ona ulaşmak için gece gündüz döndüğü büyük gün doğmamıştı. Bütün varlıklar, bütün elementler, alemlerin efendisine hizmet etmeyi bekliyordu. Bu kutsal olayın ortaya çıktığı sabah; yeni bir dönemin başlangıcıydı. Bu doğuşla, tevhid yeniden canlandı. Mutluluk kapıları bir kere daha açıldı, hidayet güneşi yeniden dünyayı aydınlattı. İnsanlığın ayrılığı, kavgaları birliğe dönüştü. Çünkü tüm zamanların efendisi Hz. Muhammed (SAV) doğmuştu. O’nun doğduğu çağda dünyanın her tarafında cehalet, zulüm ve ahlâksızlık almış yürümüş, Allah inancı unutulmuş, insanlık korkunç ve karanlık bir duruma düşmüş, dünya yaşanmaz hale gelmişti. Onun öğretileriyle tüm cahiliyye adetleri bir anda terk edilmiş, çok kısa bir zamanda insanlığın iftihar tablosu diye adlandırdığımız asr-ı saadet dönemi aynı insanlar tarafından yaşanmıştır. 23 yıl gibi kısa bir zaman sürecinde bütün dünyaya model olma özelliğine sahip bir iman ve ahlak toplumu oluşturması, bu başarının en bariz göstergesidir. Günümüz Müslümanlarına düşen sorumluluk da, bu ışıklar saçan kandili, hem içimizde hem de çevremizde yeniden keşfetmek ve onun telkin ettiği dini ve ahlaki değerleri hayatın içine taşımaktır.” diye konuştu.

Programda, Hz. Muhammed’in (SAV) hayatını konu alan sinevizyon gösterisi yapıldı. Öğrencilerin seslendirdiği şiir ve komposizyonlar izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Program hatim duası yapılarak sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.