Kumluca Hem, Yıl Sonu Sergisini Açtı

Kumluca Hem, Yıl Sonu Sergisini Açtı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı yol sonu sergisi büyük ilgi topladı.Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında açılan kurların yıl sonu sergisi, Kültür Ha...

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı yol sonu sergisi büyük ilgi topladı.

Halk Eğitimi Merkezi Hayat Boyu Öğrenme projesi kapsamında açılan kurların yıl sonu sergisi, Kültür Han’da törenle açıldı. Üç boyunca açık kalacak olan serginin açılış törenine Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk,Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Jandarma Bölük Komutanı jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Boz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir yaptığı konuşmada, Eylül 2014 - Mayıs 2015 tarihleri arasında 9 okuma yazma kursunda 87 kursiyere, 155 sosyal kültürel kursta 3 bin 230 kursiyere, 62 mesleki ve teknik kursta ise bin 227 kursiyere ulaşıldığını bildirdi. 2014-2015 döneminde geçmiş yıllardan farklı olarak Sarıcasu mahallesinde 45 kursiyerin katılımı ile el nakışları kursu açtıklarını belirten Tekdemir, “İnşallah 2 Haziran’da Sarıcasu mahallesinde açılacak sergi ile o kursiyerlerin de yaptığı eserleri görme fırsatını bulacağız.Kumluca Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında Kulede açmış olduğumuz step aerobik kursuna olan ilgi de bizi memnun etti.120 kursiyer, bu kursa katıldı.Ritm kursu, çocuk etkinlikleri kursu, tiyatro kursu ve davul zurna kursu da bu öğretim yılında yeni açılan kurslarımızdandır” dedi.

İŞKUR işbirliğinde kurslar açıldığını da sözlerine ekleyen Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, şunları söyledi:

”İŞKUR İl Müdürlüğü ile ortaklaşa açtığımız kurslarda bireyler hem istedikleri alanda eğitimlerini hem de kursa katıldıkları her gün için kişi başı 25 TL ücret almaktadır.Ayrıca kurs süresince de kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortaları İŞKUR tarafından yapılmaktadır. Kursların sonunda da almış oldukları sertifikalarla işe yerleştirilmeleri sağlanarak, işyeri primleri de yine İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Bu kapsam da da 6 kurs ve 124 kursiyere ulaşılmıştır.Oluşturduğumuz açık lise büromuz tarafından 200 açık ortaokul 2 bin açık lise öğrencisine hizmet sunulmaktadır.”

Kursiyerlerden oluşan Ritim Grubu’nun verdiği mini konserin ardından sergi açılışı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.