Kurban Bayramı’nda diş sağlığına dikkat

Kurban Bayramı’nda diş sağlığına dikkat

Et ve tatlı tüketiminin arttığı Kurban Bayramı’nda ağız sağlığı konusunda neler yapılması gerektiğini belirten Diş Hekimi Kemal Kutlutürk, neler yapılması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

Kuşkusuz ağız ve diş sağlığı, et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda daha çok ön?m k?z?nıyor. Bayram Tatilinin 9 gün olması ile birlikte diş kliniklerinin kapalı olduğunu belirten Dt. Kemal Kutlutürk, alınacak önlemlerin başında dişlerinde çürük yada boşluk bulunan vatandaşların böylesine uzun tatillere girmeden diş hekimine uğraması gerektiğini söyledi. Kurban Bayramı’nda en çok tüketilen gıdalardan birinin et olduğunu belirten Kutlutürk, eğer ağızda çürük yada boşluk olması durumunda bayramın bu tür hastalarda tam olarak kabusa dönüşebileceğini belirtti.

Etlerin ağızda oluşan boşluklara girmesi ile ciddi ağrıların oluşabileceğine dikkat çeken Kutlutürk, ağız sağlığına dikkat edilmesinin oldukça önemli olduğunu ifade etti. Kürdanın bu gibi durumlarda faydalı olabileceğini belirten Kutlutürk, ancak kürdan kullanırken de dişlerin dış zarının tahriş edilmemesi gerektiğini ifade etti. Diş etinin tahriş edilmediği sürece kürdanın zararsız olacağını kaydeden Diş hekimi Kutlutürk, bunun yanı sıra soğuk içeceklerin ise dişlere zararının olduğunu söyledi.

Çok soğuk içeceklerin tüketilmesi ile dişlerin çatlayacağını ve bunun da çürümeye yol açacağını ifade eden Kutlutürk, toplum olarak ağız sağlığına fazla dikkat edilmediğini belirtti. Bu durumun ise hem insan sağlığına hem de ülke ekonomisine olumsuz yönde etki yaptığını kaydeden Kutlutürk, ağız sağlığında mutlaka koruyucu önlemlerin zamanında alınması gerektiğini vurguladı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.