Küre Dağlarına İnceleme Gezisi

Küre Dağlarına İnceleme Gezisi

’Engelli Dostu Milli Park’ Projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkında inceleme yapıldı.’Engelli Dostu Milli Park’ Projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkında engellilerin kullanımına uygun hale...

’Engelli Dostu Milli Park’ Projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkında inceleme yapıldı.

’Engelli Dostu Milli Park’ Projesi kapsamında Küre Dağları Milli Parkında engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar yerinde incelendi. Kastamonu’nun Azdavay İlçesinde yapılan incelemeye Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Milli Parklar Daire Başkanı Hamza Sezer, Alan Yönetimi Şube Müdürü Dr. Nihan Yenilmez Arpa, 10. Bölge Müdürlüğü Milli Park Şube Müdürü Erol Büyükdoğan, Küre Dağları Milli Park Müdürü Ahat Deliorman ile mühendisler katıldı.

DÜZENLEMELER YAPILACAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Azdavay Kaymakamlığı, Azdavay Belediye Başkanlığı, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) ve Küre Dağları Ekoturizm Derneği işbirliğinde yürütülmekte olan projenin finansman kaynağını AB Fonları ile birlikte DKMP Genel Müdürlüğü karşılıyor. Proje kapsamında engelli erişimine yönelik fiziki düzenleme olarak Azdavay-Karakuşlu Köyündeki 5 adet kullanılmayan okul binası engelli erişebilirliğine uygun Ziyaretçi Merkezi olarak restore edilecek. Ayrıca Azdavay-Çatak Kanyonu arasında yer alan 1.500 metre uzunluğundaki yürüyüş parkuru da engellilerin kullanımına göre düzenlenecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.