Kurşuna dizilmiş 52 ceset bulundu

Kurşuna dizilmiş 52 ceset bulundu

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde 52 kişinin cansız bedeni bulundu. Cesetlerin çoğunda kurşun izine rastlandı.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Ituri bölgesinde görev yapan General Joseph  Alimasi, AA muhabirine açıklamasında, Uganda ile DKC arasında bulunan Albert  Gölü'de hafta sonundan bu yana 52 cesedin bulunduğunu ifade etti.

General Alimasi, balıkçılar ile güvenlik güçlerinin bulduğu  cesetlerin, Uganda'da geçen hafta Ordu ile silahlı kişiler arasında çıkan  çatışmada vurulan kişilere ait olabileceğini söyleyerek, cesetlerin kimlik  tespitini yapmak amacıyla soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Sivil toplum kuruluşu yetkililerinden Anicet Losa Mambo ise bazı  cesetlerin göğüs ve kafa kısmında kurşun izlerine rastlandığını belirtti.

Uganda'da özerk bölge Rwenzururu'nun Kralı Charles Wesley Mumbere'yi  koruyan silahlı kişilerle ordu arasında Kasese bölgesinde 29 Kasım'da çatışmalar  yaşanmıştı. Sivil toplum kuruluşu kaynaklarına göre, çatışmalarda 80'e yakın kişi  ölmüştü.

Uganda sınırındaki dört geleneksel krallıktan biri olan Toro  Krallığı'ndan ayrılarak 1963'te bağımsızlık ilan eden Rwenzururu Krallığı, Uganda  hükümeti tarafından kültürel bir kuruluş olarak kabul ediliyor.

kaynak: milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.