Kurtcu’dan Seçim Değerlendirmesi

Kurtcu’dan Seçim Değerlendirmesi

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, HDP’nin barajı aşmasından AK Parti’yi sorumlu ve mesul gördüklerini söyledi.Kurcu, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası yaptığı değerlendirmede, MHP’ni...

MHP Kastamonu Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, HDP’nin barajı aşmasından AK Parti’yi sorumlu ve mesul gördüklerini söyledi.

Kurcu, 7 Haziran Genel Seçimleri sonrası yaptığı değerlendirmede, MHP’nin Kastamonu’da oylarını arttırdığına dikkat çekerek, “7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. Dönem Milletvekili Seçimleri öncelikle şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Kastamonu’da yapılan seçim sonrasında MHP 1, AK Parti ise 2 tane milletvekili çıkarmıştır. Hemşerilerimizin bu taktirini, demokrat ve milliyetçi bir siyaset çizgisini benimseyen MHP olarak başımızın üzerinde yeri vardır” dedi.

Kastamonu’da merkez ilçe sınırları içerisinde kullanılan oylar değerlendirildiğinde, MHP’nin 26 bin 897 oy aldığını ifade eden Kurtcu, “Bu da, yüzde 32,47’ye tekabül ediyor. 2011 milletvekilliği seçimlerinde ise MHP, merkez ilçede almış olduğu oy 22 bin 300’dür. Buda yüzde 28,30’a tekabül ediyor. Merkez ilçemizde MHP, oylarını 4 bin 597 arttırmıştır, buda yüzde 4’e tekabül ediyor. Bu noktada İl genelinde MHP, 2011 seçimlerinde 53 bin 860 oy almış, 2015 seçimlerinde de 63 bin oy almıştır. Oylarımız, İl genelinde yaklaşık yüzde 23’ten yüzde 27’ye yükselmiştir ve yüzde 4 oranında bir artış yaşanmıştır. Bizim, seçim sürecindeki çalışmalarımızdan beklentimiz daha fazla olmasına rağmen son sözü Türk milleti, Kastamonulu aziz hemşerilerimiz söylemiştir. Bizde, bu taktiri başımızın üzerinde değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Seçim kampanyası süresince gece gündüz demeden, kendilerine desteklerini esirgemeyen teşkilat mensuplarına ve gönüldaşlarına, teşkilatı adına teşekkür eden Kurtcu, “Bizi ve adaylarımızı, hüsnükabullerinden dolayı aziz hemşerilerimize teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin kritik bir eşikten geçeceğine dikkat çeken MHP Merkez İlçe Başkanı Ali Osman Kurtcu, şöyle konuştu: “Bu seçimlerin sonucunda AK Parti, hükümet kuracak çoğunluğa ulaşamamıştır. AK Parti, bu seçimler sonucunda 258 milletvekili çıkarmış, CHP 132 milletvekili ve MHP’de 80 milletvekili çıkarmıştır. AK Parti, Türkiye’de yüzde 40, MHP yüzde 16 ve CHP’de yüzde 25 oranında oy alabilmiştir. Öte yandan, bu seçimin hazin sonucu Adalet ve Kalkınma Partisi ile PKK’nın müşterek vaziyette baştan itibaren yapmış oldukları çözüm sürecinin neticesinde HDP’nin yüzde 13 oranında oy alarak 80 milletvekili ile birlikte parlamentoya girmesidir. Bunu aziz milletimizin irfanına sunuyoruz, buradan çıkan sonucu da hazin bir tablo olarak değerlendiriyoruz. 46 yıldır devletin ve milletin hizmetinde olan MHP, milletimize ve ülkemize her zaman olduğu gibi gerektiği şekilde ve gerektiği şartlarda hizmet edecektir”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.