Kurucu Başkana Saygı

Kurucu Başkana Saygı

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) kurucularından ve ilk meclis başkanı olan Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Naci Topçuoğlu, vefatının yedinci yıldönümünde Asri Mezarlık’taki aile kabristan...

Gaziantep Sanayi Odası’nın (GSO) kurucularından ve ilk meclis başkanı olan Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Naci Topçuoğlu, vefatının yedinci yıldönümünde Asri Mezarlık’taki aile kabristanında dualarla anıldı.

GSO’nun 1989-1998 yılları arasında Meclis Başkanlığı görevini yürüten merhum Naci Topçuoğlu’nu anma törenine, çocukları Naci, Gülden ve Fulden ile eşi Necla Topçuoğlu, ağabeyi, Topçuoğlu Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Topçuoğlu, Kaşmir Halı Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Topçuoğlu, yeğeni GSO Meclis Başkanı ve Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü ve çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.

Merhum Naci Topçuoğlu’nun hizmetlerinin anlatılmasıyla başlayan tören, Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasıyla sona erdi.

NACİ TOPÇUOĞLU

Kilis’te 1941 yılında doğan Naci Topçuoğlu, ilkokul eğitimi sonrasında ailesinin taşınması dolayısıyla Gaziantep’e geldi. Orta öğreniminin ardından Gaziantep Ticaret Lisesi’nden mezun oldu.

Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Van’da yedek subay olarak vatani görevini yapan Naci Topçuoğlu, 1967 yılında abisi Ali Topçuoğlu ile birlikte Topçuoğlu otomotivi kurdu. Şıhcan Caddesi’ndeki Topçuoğlu otomotiv olarak Fiat Traktör, Kamyon ve Otobüs ile yedek parça satıcılığı yaptı.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 1976 yılında 3 bin metrekare alanda kurduğu tesiste 40 işçiyle sanayiciliğe başlayan Naci Topçuoğlu, 1979 yılında Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu. Gülsan Sentetik’in yanı sıra, Gül Enerji, Kaşmir Halı, Gülteks ve Gülpa A.Ş.şirketleri Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapan Naci Topçuoğlu, şirketlerinde en büyük önceliğini, teknolojik yeniliklere verdi.

Yurt dışında yatırımı bulunan sektörlerle ilgili fuar ziyaretlerini aksatmayan ve yeni teknolojilerin Gaziantep’teki tesislerinde kurulmasını sağlayan Naci Topçuoğlu, bu özelliği ile sanayicilere örnek oldu ve Gaziantep sanayisinin yeni teknolojilere kavuşmasının önünü açtı.

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kendi adı verilen Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu binasını yaptırarak sanayide eksikliği hissedilen yetişmiş ara eleman ihtiyacının karşılanması için önemli bir katkı sağladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.