“Kurultaydan güçlenerek çıkmak için elimizden gelen katkıyı koyacağız”

“Kurultaydan güçlenerek çıkmak için elimizden gelen katkıyı koyacağız”

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, "CHP'nin olağan kurultaydan birleşerek, bütünleşerek ve güçlenerek çıkması için elimizden gelen katkıyı koyacağız" dedi.

 

Baydar, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin ve valiliklerin İl İdaresi Kanunu'na dayalı olarak Güneydoğu Anadolu'da bazı yerlerde ilan ettiği sokağa çıkma yasağının yasal ve anayasal dayanağı bulunmadığını savundu. Baydar, bu uygulamanın en temel insan haklarını bile ihlal etme niteliğinde olduğunu ifade etti.

 

"Güvenlik güçlerinin bir milletvekiline TOMA ile saldırarak zarar vermesi asla kabul edilemez" diyen Baydar, "9 gündür Nusaybin'de uyguladığınız sokağa çıkma yasağı ile insanlarımızın hastaneye gidemeyeceği, ilaç alamayacağı, cenazesini kaldıramayacağı bir durum yaratıyorsunuz. Bu durum bölgeye yapılmış büyük bir haksızlıktır" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın arabasında kurşun izi olduğu iddialarını anımsatarak, buna ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Baydar, şunları söyledi:

"Faili meçhul bir olay olarak bu planlanmış ise bunu şiddetle kınıyorum. Özellikle Sayın Demirtaş'ın Kandil ile ilgili olan açıklamalarında silahla arasına mesafe koyma gayretini bir milletvekili olarak desteklediğimi ifade ediyorum. Eğer bunun sonucu olarak bir silahlı saldırı planlanması ya da girişimi varsa bunun da mutlaka çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama her ne olursa olsun bir milletvekiline, bir siyasi parti liderine karşı ülkemizde her ne taraftan gelirse gelsin bir silahlı saldırının olabilmesi kabul edilemez."

"Örgütün yapabilme ihtimalini mi söylüyorsunuz" sorusuna ise Baydar, "Selahattin Bey'in son dönemde özellikle Kandil ile arasına bir çizgi çekme gayreti içinde olduğunu bazı açıklamalarından anlıyoruz. Bu acaba örgüt içerisinde bir hesaplaşma mı, hesaplaşmaya doğru mu gidiyor? Onu da anlamak lazım" yanıtını verdi.

Olağanüstü kurultay çalışması olduğunun ve bunun için imza toplandığının hatırlatılması üzerine Baydar, 16-17 Ocak tarihinde CHP'nin olağan kurultayını yapacağını söyledi.

 

CHP'deki anlayışın, kadronun başarısının ya da başarısızlığının tartışılacağı kurultay süreci geçireceklerini dile getiren Baydar, "Burada herkes eteğindeki taşları dökerek, temel eleştirilerini yapacak ve ondan sonra partiyi 2019'a taşıyacak olan kadro ve yönetim belirlenecek. CHP'nin olağan kurultaydan birleşerek, bütünleşerek ve güçlenerek çıkması için CHP'de siyaset yapan milletvekilleri olarak elimizden gelen katkıyı koyacağız" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.