Kuşadası Belediye Meclisi, Yeni Kaymakamlık Binasını Görüştü

Kuşadası Belediye Meclisi, Yeni Kaymakamlık Binasını Görüştü

Kuşadası Belediye Meclisi, Kasım Yaman Parkı kenarında bulunan resmi kurum binalarının yerine yapılması istenen yeni Kaymakamlık binasıyla ilgili imar plan tadilat değişikliği talebini kabul etmedi.

Belediye Meclis toplantısında 25 meclis üyesi de konuyla ilgili Kuşadası Kaymakamlığı tarafından yapılan başvuruya hayır oyu verdi. Kuşadası Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısı Davutlar’da yapıldı. Daha önce belde olan ve artık mahalleye dönüşen Davutlar’daki eski belediye binasında gerçekleştirilen Kuşadası Belediye Meclis toplantısında 7 madde gündeme alınırken, geçen ay imar ve hukuk komisyonlarına havale edilen Yeni Kaymakamlık binası projesiyle ilgili komisyon raporu da açıklandı. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Eryiğit tarafından okunan ve meclis onayına sunulan imar ve hukuk komisyonları raporunda, “"Plan değişikliği talebin de kamu yararı görünmemektedir. Kamuoyu ve Sivil Toplum Kuruluşlarının görüşleri dikkate alınmamıştır. Kamuoyu ve Sivil Toplum kuruluşlarının da savundukları gibi sahildeki yeşil alan park tüm özelliğini kaybedecektir. Özellikle yaz aylarında ilçemizde ortaya çıkan trafik yoğunluğuna telafisi mümkün olmayan bir yük getirecektir. Halkımıza söz verdiğimiz, kent meydanı ve yeşil alanların en önemli üç parçasından biri olan ve bu alanların denize açılmasını sağlayan, deniz havasını sıkışık kent yapılaşmasının içlerine alan koridorun en önemli bölümü Kası Yaman Parkıdır. Yukarıdaki sebeplerle sadece sözü geçen alanlarda değil, Belediye Binasından başlayıp bölgedeki diğer yapıların da tasfiye edilerek uygun alanlara taşınması hedeflerimizin başındadır" ifadeleri kullanıldı. Ropar daha sonra meclis üyelerinin oylarına sunuldu ve CHP, AK Parti ve MHP’li üyelerden oluşan 25 meclis üyesi oybirliğiyle Kuşadası Kaymakamlığı tarafından yapılan Yeni Kaymakamlık binasıyla ilgili imar plan tadilatı talebini kabul etmedi. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un talebinin red edilmesinin ardından konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Bugün Kaymakamlık tarafından yapılan İlçe Danışma Kurulu toplantısında, kaymakam bey haricindeki konuşmacılar, Kasım Yaman Parkı'na herhangi bir bina yapılmasını istemediğini belirtti. Kaymakam bey de bu konuda ısrarcı olmadığını, bu projenin sadece bir öneri olduğunu vurguladı “ dedi.

- KÖPEK REHABİLİTASYON MERKEZİ KONUSUNDA KARAR ÇIKMADI

Belediye Meclis toplantısında son günlerde hayvanlara kötü muamele iddiaları ile gündeme gelen Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi de gündeme geldi. Özellikle hayvanseverlerin belediyeye yönelik sert eleştirilerine yol açan köpek rehabilitasyon merkezinde yapılması planlanan düzenleme çalışmalarıyla ilgili sonuç çıkmadı. Komisyona havale edilen konuyla ilgili konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Son günlerde özellikle sosyal medyada tartışılan hayvan barınakları konusunu gündeme taşıdık. Hayvan barınakları kanunen büyükşehir bünyesinde yer alıyor ancak devredilebilir görevler arasında. Dolayısıyla bu konuyu büyükşehir meclisinde görüşmeden burada bir karar almak istemedik. Konunun daha detaylı araştırılması için Hukuk, İmar ve Çevre Sağlık Komisyonlarına sevk ediyoruz" dedi. Belediye meclisinin bu kararına hayvanseverler tepki gösterdi. Konunun aciliyet gerektirdiğini ve Kuşadası Belediye Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ndeki şartların hayvanların barınması için müsait olmadığını ve hayvanseverlerin köpek evine sokulmadığını belirten hayvanseverler, “ Büyükşehir belediyesi yeni kuruluyor. Büyükşehir belediyesinin şartları oluşana kadar hayvanların durumu ne olacak. Ayrıca, acil önlem alınması gereken bir konunun komisyona havale edilmesi zaman kazanmaktan başka bir şey değil. Sorun çözülmek istense niye komisyona havale edilsin. Köpekevine gidilip, yapılacak basit bir inceleme bile oradaki şartların ne olduğunu ortaya koyar ve anında çözüm üretilir “ dediler.

- EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BİNASI’YA İLGİLİ İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ

Bu arada, Kuşadası Belediye Meclis Toplantısı’nda Kuşadası Emniyet Müdürlüğü yeni binasıyla ilgili talep de görüşüldü. Emniyet Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda emniyet müdürlüğü binası yapılmak istenen mevcut Asayiş Büro Amirliği binasının bulunduğu yer ve çevresiyle ilgili imar plan değişikliği meclis üyelerinin onayına sunuldu ve kabul edildi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Emniyet Müdürlüğü'ne ait Asayiş birimi olan yerde belediyemize ait 410 metrekarelik bir alan var. Bu alan emniyetin yeni bina projesini gerçekleştirmesini engelliyor. Bakanlık güvenlik söz konusu olduğu için izin vermiyor. Emniyetin talebi doğrultusunda eski itfaiye binasının olduğu yeri yeşil alan olarak imar plan tadilatında değiştirsek projesi ve ödeneği hazır olan binanın yapım çalışmaları başlayacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.