Kuşadası Belediye Meclis'inde Danışman Tartışması Yaşandı

Kuşadası Belediye Meclis'inde Danışman Tartışması Yaşandı

Kuşadası Beleidye Meclisi'nde danışman tartışması yaşandı. Belediye'de danışman olarak çalıştığı ileri sürülen Orhan Ö. isimli kişi ile ilgili MHP grubu soru önergesi verdi.

Bahse konu kişinin sosyal paylaşım sitesinde Milliyetçi Hareket Partisi aleyhine yazılar yazıp terör örgütünü öven paylaşımlarda bulunduğunu belirten MHP grubu Başkan Kayalı'ya bu kişinin danışman olup olmadığını sordu. Kuşadası Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Hayati Atlı, Orhan Ö.'nün kendisini danışman olarak tanıttığını belirten kişi ile ilgili verdiği soru önergesini cevaplayan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Orhan Ö.'nün belediyeye kendisi tarafından alındığını, taşeron işçi kadrosundan insan kaynakları bölümünde çalıştığını ve danışman olmadığını ancak kendisinin yakın arkadaşı olduğunu söyledi. Kuşadası Belediyesi’nde taşeron işçi kadrosunda çalışan Orhan Ö.'nün, sosyal medyadaki hesabında MHP ile ilgili hakarete varan söylemlerde bulunduğu ve terör örgütünü öven paylaşımlar yaptığını belirten Kuşadası Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Hayati Atlı, Orhan Ö.'nün yazdığı yayınlar ve yaptığı paylaşımlardan oluşan bir dosya hazırlayarak, meclis toplantısı öncesi, vatandaşlara, meclis üyelerine ve basın mensuplarına dağıttı. MHP’li Atlı, ayrıca meclis toplantısı başladığında da Orhan Ö. ile ilgili hazırladığı önergesinde Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya verdi. Alı soru önergesinde, “ Orhan Ö. belediyenin danışmanı mıdır?, ne kadar maaş almaktadır, hangi kriterlere göre danışman yapılmıştır, Belediyede makam odası ve makam aracı var mıdır?, Bu odayı ve aracı hangi sıfatla kullanmaktadır, Orhan Ö.’ın geçmişinde terör örgütlerine üyeliği var mıdır?, Orhan Ö.’ın eşi de belediyenin özel kalem müdürlüğüne getirilmiş midir ?, “ şeklinde sorulara yer verdi.

Meclis toplantısında tartışmalara yol açan önergeyi cevaplayan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ise Orhan Özbolat’ın danışman olmadığını ancak yakın arkadaşı olduğunu belirterek, “Orhan Ö. yakın arkadaşımdır. Geçmişte hapiste yattı, çıktı, cezasını çekti. Belediyede işe onu ben aldım. Ancak danışman değildir, taşeron işçi kadrosundan 1600 lira maaşla insan kaynakları bölümünde çalışmaktadır. Bu insan önemli bir insan değildir, sürekli gündeme getirerek, onu önemli biri olarak göstermeye çalışmanız yanlış" diyerek MHP'yi de bu tutumundan dolayı eleştirdiğini söyledi.

MHP İLÇE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

Bu arada, Kuşadası’nda büyük tartışmalara yol açan Orhan Ö. ile ilgili soru önergesinin ardından MHP Kuşadası ilçe Başkanı Cemal Sarı sert bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın soru önergesine verdiği cevapla kamuoyunda şaibeli bir hale gelen Orhan Ö.'yü sahiplendiğine dikkati çeken MHP ilçe Başkanı Cemal Sarı, “Söz konusu şahsın son günlerde MHP hakkında sarf ettiği ifadeler ve sosyal medyadaki paylaşımları hem parti olarak bizi hem de Kuşadası halkını rahatsız etmiştir. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulduğu günlerdeki bu söylemlerden duyulan rahatsızlık meclis üyemiz hayatı Atlı tarafından belediye meclisinde soru önergesi ile gündeme getirilmiştir. Ancak, belediye başkanı sayın Özer Kayalı söz konusu şahsın söyledikleri ve yaptıkları ile ilgili açıklamalardan ziyade, bu soru önergesini sunan meclis üyesi sayın Hayati Atlı ve MHP ilçe teşkilatına bu soru önergesini yakıştıramadığını söylemiştir. Kayalı, Orhan Ö.'nün “ MHP faşist bir partidir ” ifadesini kendisine yakıştırmış, buna herhangi bir tepki göstermemiş, bu ifadeyi kullanan şahsın belediye ile ilişkisini soran MHP’ye bu soruyu yakıştıramamıştır. Daha ötesi, Kayalı bu şahsı büyük hatalarıyla birlikte sahiplenerek, yanında olduğunu ifade etmiştir. Bundan sonra bileceğiz ki her icraatı Özer Kayalı'nın icraatıdır. Bu soru önergesi karşısındaki tavrını Özer Kayalı’ya yakıştıramadık ve bu tavrını kınıyoruz. Belediyede hangi taşı kaldırsan onun altından Orhan Ö. çıkmaktadır. Bu sadece MHP’nin değil, tüm Kuşadası halkının düşüncesidir. Belediyeden işçilerin atılması, ihalelerle ilgili söz sahibi olduğuyla ilgili iddialar vardır “ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.