Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi Perdelerini Açıyor

Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi Perdelerini Açıyor

Kuşadası’nda geçtiğimiz ay tadilatı biten ve hizmete giren Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesi sanatseverlere perdelerini açıyor.

Kuşadası Belediyesi’nin hizmet binasının altında bulunan meclis salonu bakıma alınarak tiyatro, konser, panel, sinema salonu olarak da kullanılabilecek duruma getirildi. Kuşadası’nda geçirdiği trafik kazasında, 9 Eylül 1985 tarihinde hayatını kaybeden Erkan Yücel’in adının verildiği sahne, 27 Ekim Pazartesi günü perdelerini açacak. Açılış kokteyli saat 19.00’da Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilecek ve ardından saat 19.30’da salon açılışı yapılacak. Açılışa Erkan Yücel’in eşi Şükran Yücel de katılacak. Tiyatro ve sinema sanatçısı Mehmet Esatoğlu’nun sunumunu yapacağı açılış programında Mesut Kara’nın hazırladığı Erkan Yücel belgeselinin gösterimi de yapılacak. Ayrıca açılışa katılan konuklar Erkan Yücel’in sanatçı kişiliği, yaşam öyküsü üzerine konuşmalar ve anı paylaşmalarında bulunacak. Tüm Kuşadası halkını açılışa davet eden Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Göreve geldiği günden bu yana turizm ilçesi olan Kuşadası’nda kültür-sanat organizasyonlarına çok önem verdiklerini belirterek, “Kuşadası etkinlikleriyle kültür sanat adası olarak da adından söz ettirecek; doğal güzellikleriyle olduğu kadar ürettikleriyle de konuşulacak. Doğal güzelliklerini kültür-sanat alanında ürettikleriyle renklendirerek, çeşitlendirerek zenginliklerimizi çoğaltacağız. Kuşadası’nı kültür sanat merkezi gibi çalışacak bir salona kavuşturuyoruz. 27 Ekim’de açılacak olan Erkan Yücel Sahnesi sinema, tiyatro, konser, panel gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak” dedi.

ERKAN YÜCEL KİMDİR?

Deneme Sahnesi’nden sonra yeni kurulan Ankara Sanat Tiyatrosu’na girdi. Ayak Bacak Fabrikası, Arturo Ui'nin Önlenebilir Yükselişi, 72. Koğuş, Pazar Gezintisi, Nafile Dünya ve Ana adlı oyunları ile tanındı. Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu'nu, sonra da Ankara Halk Tiyatrosu'nu kurarak tiyatroyu Anadolu’nun bir çok yerine götürdü. O dönemde sinemada da rol aldı. 1975'te San Remo Film Şenliği’nde En iyi erkek oyuncu ödülünü alarak uluslararası alanda ödül alan ilk sinema oyuncusu oldu. Tiyatro çalışmalarına Devrimci Ankara Sanat Tiyatrosu’nun ardından kurduğu Ankara Halk Tiyatrosu’nda devam etti. Ankara’da yerleşik bir sahne kurdu. Erkan Yücel, toplumcu bir sanat anlayışını savundu, köy köy dolaşarak halka gösteriler sundu. Rol aldığı “Endişe”, “Bereketli Topraklar Üzerinde” ve “Hakkari'de Bir Mevsim” adlı filmler yabancı film festivallerinde sayısız ödül aldı. 8 Eylül 1985'te “Sevda” filminin çekimleri sırasında Kuşadası'nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Bu arada, 1985 yılında Kuşadası’nda geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Erkan Yücel adına Kuşadası Belediyesi son üç yıldır doğum tarihi olan 13 Mart’ta "Erkan Yücel Tiyatro Ödülü “ adıyla yeni nesil tiyatroculara Erkan Yücel'i tanıtmak ve anısını sürdürmek amacıyla ödül verilmekteydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.