Kuşadası Belediyesi 'Evde Bakım Birimi' göreve başladı

Kuşadası Belediyesi 'Evde Bakım Birimi' göreve başladı

Kuşadası Belediyesi Evde Bakım Birimi, eve bağımlı yaşamak zorunda kalan engelliler ile ilerleyen yaşı nedeniyle zorluklar yaşayan büyüklere hizmet vermeye başladı.

Kuşadası Belediyesi yaşlılar ve engelli yurttaşlara yardım için kurduğu özel birim hizmete başladı. Eve bağımlı yaşamak zorunda kalan engelliler ile ilerleyen yaşı nedeniyle zorluklar yaşayan büyüklere evlerinde yardımcı olan Evde Bakım Birimi, gelen talepler doğrultusunda ev ziyaretlerine değerlendirdi. “Yalnız değilsiniz; yanınızda biz varız” sloganı ile yola çıkan ekip elemanları, yatağa bağımlı olan, engelli ve yaşlı vatandaşlara yardıma koştu. Çağrı merkezine yapılan başvuru üzerine sosyal incelemesi tamamlanan ve hizmetten yararlanmaları uygun görülenlerin evlerine gidildi. Kişisel bakımları yaptırılan, evleri titizlikle temizlenen yaşlılar gördükleri ilgiden memnun oldu.

- EVDE BAKIM BİRİMİ NASIL ÇALIŞIYOR ?

Engelleri nedeniyle eve bağımlı yaşamak zorunda kalanlar ile ilerleyen yaşları nedeniyle zorluklar yaşayanların, hizmetlerden yararlanması için kendisi veya çevresindekilerin Belediyeye başvurusu gerekiyor. Engelli ve 60 yaş üzerindeki vatandaşların 444 71 14 numaralı çağrı merkezi veya resmi başvurusu üzerine, uzman ekip ön inceleme yapacak. Durumu yasa ve yönetmeliklere uyanların tüm ihtiyaçları için “Yalnız değilsiniz; yanınızda biz varız” birimi devreye girecek. Aile bireylerinin onlar için yapabileceği her şeyi, ilgili birim yapacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.