Kuşadası Belediyesi Meclisi Toplandı

Kuşadası Belediyesi Meclisi Toplandı

Kuşadası Belediyesi’nde yeni dönemin üçüncü meclis toplantısı olan Mayıs ayı Belediye Meclis Toplantısı gerçekleşti. Toplantıya meclis üyeleri eksiksiz katılım gösterirken vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Meclis toplantısında, Kasım Yaman Parkı'na yapılmak istenen hükümet binası İmar ve Hukuk Komisyonlarına sevk edilerek incelendikten sonra tekrar görüşülecek. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı "Kaymakamlık'tan gelen talep yazısında kamu binalarının şehrin çeşitli yerlerine dağılmış olmasından ve prestij binaların şehrin en iyi yerlerinde olması gerektiği gerekçesi Kasım Yaman Parkı'na Hükümet Konağı yapılması talebi geldi. Bu binanın Kasım Yaman Parkı'na yapılması şehir merkezinde trafiği daha da yoğunlaştıracak, bu yoğunluğun merkezden uzak olması gerektiği inancındayım. Konunun daha detaylı incelendikten sonra tekrar görüşülmesi düşüncesindeyim" dedi. Ardından yapılan oylamada, oybirliğiyle konu İmar ve Hukuk Komisyonlarına sevk edildi.

KARAYOLLARININ YAPTIĞI YOLLAR NEDENİYLE OLUŞAN ÇIKMAZ SOKAKLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Kuşadası-Selçuk-Söke karayolunun Kuşadası bölümünde Karayolları tarafından yaptırılan 3 köprülü kavşak ve yol çalışmaları nedeniyle meydana gelen çıkmaz sokakların vatandaşlar ve çevre esnafını ulaşım konusunda mağdur ettiği gerekçesiyle meclise taşınan konunun görüşülerek meydana gelen mağduriyeti ortadan kaldırmak ve çıkmaz sokak haline gelen ara yolları, kara yollarına bağlamak için yeni plan tadilatları yapılması kararı verildi. İmar Komisyonu'na sevk edilen konular yapılan ikinci oturumda oy birliğiyle kabul edilerek yeni plan tadilatları onaylandı.

“BELEDİYE’YE YENİ ELEMAN ALAMIYORUZ”

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı işçi alımları hakkında da açıklamada bulundu. Kayalı, “Çalışan giderlerinin %36’yı bulması nedeniyle gerek kadroya, gerek sözleşmeli veya memur olarak kimseyi alamıyoruz. Belediye içinde gerekli değişiklikleri yaparak, İçişleri Bakanlığı’ndan izinler alınacak ve gerekenler yapılacak ancak şuan bir tek kişiyi bile alamıyoruz.” şeklinde konuştu. Kuşadası Belediye Başkan Yardımcıları Muzaffer Eryiğit ve Haydar Büyükdağ’a Belediye Başkanı’nın ödeneğinin 3’te 2’si olan 4325 TL ödenek verilmesi meclis tarafından onaylandı.

PAZARLARIN YENİ YERLERİ BELİRLENDİ

Kapalı Pazaryeri projesi faaliyete geçene kadar Kuşadası’ndaki Pazar yerlerinin yaklaşık 1 yıllığına başka yere geçmesine karar verildi. Cuma Pazarı, Meteoroloji kavşağından Atatürk İlokulu'nun kavşağı arasına taşınacak. Salı ve Semt pazarları için yeni bir kurul oluşacak. Kurulda Belediye Başkan Yardımcısı kontrolünde Belediye birimlerinden yetkili kişiler ve meclis üyeleri olacak. 5 yıldır zam yapılmayan pazaryerlerinin kirasına metrekareye %20 zam yapıldı.

OTOPARK İÇİN YENİ FİYAT TARİFELERİ

İlayda Otel’in arkasındaki eski toprak sahanın ücretli otopark olarak kullanılması kararı alınarak ücret tarifesi belirlendi. Alınan meclis kararına göre sadece binek araçların kullanabileceği eski toprak sahanın 1 saati 2 TL, 2 saati 3 TL, 3 saati 4 Tl, 12 saati 5 TL, tam gün için 7 TL ve aylık abonman ücreti ise 120 TL olarak belirlendi. Haziran ayı meclis toplantısının Davutlarda yapılmasına karar verildi. Davutlar Eski Belediye Meclis Salonu’nda yapılması planlanan toplantı, 4 Haziran Çarşamba saat 17.00’da gerçekleşecek.

Kuşadası Belediyesi Meclisi Toplandı

Kuşadası Belediyesi Meclisi Toplandı

Kuşadası Belediyesi Meclisi Toplandı

Kuşadası Belediyesi Meclisi Toplandı

Kuşadası Belediyesi Meclisi Toplandı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.