Kuşadası Chp, Deniz Gezmiş İçin Anma Etkinliği Düzenledi

Kuşadası Chp, Deniz Gezmiş İçin Anma Etkinliği Düzenledi

Kuşadası CHP tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin inan için ölümlerinin 42.yılı’nda bir anma etkinliği düzenlendi.

Kuşadası CHP tarafından Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin inan için ölümlerinin 42.yılı’nda bir anma etkinliği düzenlendi. Kuşadası CHP ilçe örgütü gençlik kollarının organizasyonunda, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde düzenlenen etkinlikte, 6 Mayıs 1972’de idam edilen 68 kuşağı liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve eşi Nil Kayalı, Kuşadası CHP İlçe Başkanı Soner Kaplan, CHP Aydın Milletvekili Adayları, CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Kemal Güneri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma etkinliğinde şiirler okundu, slayt gösterisi yapıldı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamından önce yazdıkları mektuplar okundu.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı etkinlikte yaptığı konuşmada; “Deniz, Yusuf ve Hüseyin verdikleri mücadelede kime zarar verdi? Bu adamlar cinayet mi işledi? Bu ülkenin tam bağımsızlığı için verdikleri mücadelede kimseyi öldürmediler, kimseye ateş etmediler, kimseye zarar vermediler” dedi. CHP Kuşadası İlçe Başkanı Soner Kaplan yaptığı konuşmada; “25 yaşında 3 fidanı idam edilişlerinin 42.yılında saygıyla anıyoruz. Bizler bugün ülkemizin geleceği için verdiğimiz mücadeleyi yüreğimizle, haykırışımızla, kadınımızla, gencimizle, tek yürek olarak veriyoruz. Bizim ideolojik bakışımız Uğur Mumcu’dur, Ahmet Taner Kışlalı’dır, Deniz’lerdir ve en önemlisi Mustafa Kemal Atatürk’tür” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.