Kuşadası Kaymakamlığı’nın iki projesine GEKA’dan destek

Kuşadası Kaymakamlığı’nın iki projesine GEKA’dan destek

Kuşadası Kaymakamlığı AB ve Proje Birimi öncülüğünde hazırlanan iki projenin sunumu yapıldı.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Güney Ege Kalkınma Ajansının destek verdiği Kese Dağı mesire yerinin yeniden düzenlenerek turizme kazandırılması ile Kuşadası limanının bisiklet yoluyla çevredeki 6 tarihi destinasyona bağlanması projeleri hakkında bilgi verdi. Toplantıyı proje paydaşları Belediye Başkanı Özer Kayalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ile Kuşadası’ndaki Sivil Toplum Örgütlerinin başkan ve yöneticileri, muhtarlar, mimarlar ile daire müdürlerinin izledi.

Kuşadası’nın konumu nedeniyle büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyleyen Kaymakam Muammer Aksoy, “Bize düşen Kuşadası’nın bu potansiyelini ortaya çıkarmaktır. Rekabet gücümüzün en fazla olduğu Dünyanın en güzel plajları arasında yer alan Kuşadası’nın plajlarını bir standarda kavuşturmamız gerekir. Bir borsa değeri var. Bu gün için bu değer 10 milyar lira, nitelikli bir hale getirirsek bu değer 50 milyar liraya çıkar” diyerek Kuşadası’nın yeni projelere ihtiyacı olduğunu söyledi.

GEKA’nın 2014 yılı doğrudan faaliyet desteği verdiği 8 büyük projeden ikisinin Kuşadası’nda olduğunu, bunun da ilçe için büyük bir kazanım olduğunu söyleyen Aksoy,” Mevcut durumu ile atıl haldeki Kese Dağının turizme kazandırılması ile Kuşadası çok büyük bir destinasyon kazanmış olacak. Kese Dağı projesi seyir terasları, kaya yolları, amfi tiyatro, otopark, dükkanlar ve kuleden oluşacak. Günde 15 bin, yılda 3 milyon kişinin ziyaret etmesini hedefliyoruz. Bu proje sadece bölge için değil, ülke için vizyon projesi olduğu için GEKA’dan tam destek aldı.Proje aşamasında tam destek aldığımız GEKA yatırım aşamasında bu projeye 1 milyon lira destek verecek. Kuşadası limanının bisiklet yolu ile çevredeki 6 tarihi destinasyona bağlanması projemizle Kuşadası markasını çevredeki tarihi merkezlerle birleştireceğiz. Bunda başarılı olursak raylı sistemle projeyi tamamlarız” dedi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Özer Kayalı’da yaptığı konuşmada, Kuşadası Kaymakamlığının bu önemli projelerinin her aşamasında içinde olacaklarını söyledi. Kayalı, “Böyle bir projenin paydaşı olmaktan çok mutluyuz. Seçimler öncesi ve sonrasında hep ‘Kuşadası’nda taş üstüne taş koyan herkesin eli öpülesidir’ dedim. Kuşadası için bu projeleri üreten, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Hani biz dedik ya dünya Kuşadası’nı konuşacak diye, işte bu adımlardan biri bu projeler. Biz Kuşadası Belediyesi olarak bu projenin her aşamasında içinde olmakla mükellefiz. Alınan bu projenin yatırıma dönüşmesi konusunda Kuşadası Belediye Başkanı olarak her türlü desteği vereceğime buradan söz veriyorum” diye konuştu.

Kuşadası Kaymakamlığı’nın iki projesine GEKA’dan destek

Kuşadası Kaymakamlığı’nın iki projesine GEKA’dan destek

Kuşadası Kaymakamlığı’nın iki projesine GEKA’dan destek

Kuşadası Kaymakamlığı’nın iki projesine GEKA’dan destek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.