Kuşadası Ticaret Odası’ndan Kervansaray Açıklaması

Kuşadası Ticaret Odası’ndan Kervansaray Açıklaması

Kapanmasıyla Kuşadası gündemine oturan Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı ile ilgili yaşanan gelişmelerin ardından Kuşadası Ticaret Odası tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kervansaray’ın belediyeye devredilmesi ve kamu yararına kullanılması konusunda hem fikir olunduğu ancak buna rağmen bazı kesimler tarafından kasıtlı olarak haksız şekilde Ticaret Odası’nın karalanmaya çalışıldığı kaydedildi. Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan imzasıyla yayınlanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi. “ Yönetim kurulu toplantımızda gündeme aldığımız Kervansaray konusunda oluşan genel kanı; burasının kamu elinde kalması, özel şirketlerin eline geçmesi halinde kamuya kapatılabilme riski olduğu, bu nedenle yönetim kurulu olarak ne yapılabileceği konusunda fikir yürütülmesi ve konunun diğer STK’lar, meslek odaları ve belediye gündemine de oturtulması için kamuoyu oluşturulması ve 2 hafta sonra bir başka yönetim toplantısında önerilerin değerlendirilmesi fikri kabul edilmiştir. Toplumun tüm kesimlerinin fikrini alarak Kervansaray’ın ne olması gerektiği konusunda karar vermek, kurumsal sorumluluğumuz ve saygımızdır. Ancak bizim bu kararımızdan sonra iki, üç dernek yöneticisinin üç, beş kişi ile yaptıkları Kervansaray konulu toplantılarda müze olması kararı aldıkları ve bunu topluma dikte etmeye çalıştıkları Ticaret Odası’nın verilmiş kararı olmadığı halde odamızı, burasını ticarethane yapmak istediği şeklinde suçladıkları, yaptıkları toplantılarla ilgili ne başkana ne de yönetim kuruluna hiçbir bilgi vermedikleri gibi odamızdan izin almadan toplantı yeri olarak Ticaret Odası’nı ilan ettikleri, kendi facebook sayfalarında, daha da ileri giderek odamızı karaladıkları tesbit olunmuştur. Odamızın iyi niyetle gündeme aldığı bu konunun, Kuşadası’nda kamu yararına çivi çakmamış (çakamamış) bazı kişilerce çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılması bizi üzmüştür. Öncelikle tüm kesimlerin fikrini almadan müze kararı vermek en basitinden SAYGISIZLIKTIR. Odadan izin almadan yer ve saat belirterek toplantı düzenlemek İŞ BİLMEZLİKTİR. Fikrini almadığınız insanlar hakkında yorum yapmak DEDİKODUDUR. Bütün bunlara rağmen konu ile ilgili gerekli hassasiyeti göstereceğimizi, toplumun temsil oranı en büyük kurumları Belediye, Ticaret odası, Esnaf Odası ve Şoförler Odası ile görüş alışverişinde bulunacağımızı ve müze fikride dahil olmak üzere her türlü fikri değerlendireceğimizi üyelerimiz ve kamuoyu ile paylaşırız“

- KERVANSARAY İÇİN TOPLANDILAR

Bu arada, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy başkanlığında, Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden Bölge Müdürü Selami Katran ve Adem Kirlioğlu, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar ve Ahmet Altunsoy, Kuşadası’nın tarihi değeri Kervansaray’ı Kuşadası’na kazandırmak için biraraya geldiler. Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy’un Vakıflar Bölge Müdürü’nü de davet ederek konuyla ilgili somut adımlar atılmasını sağladığı toplantıda kurum temsilcileri, Kervansaray’ı Kuşadası Belediyesinin, diğer kurumlarla birlikte hareket ederek alması konusunda fikir birliğine vardılar. Kervansaray’ın han fonksiyonunu sürdürmesi ve etkin bir şekilde kullanılması, kısmı bir müze, Türk yemeklerini sunan lokanta ve geleneksel dükkanlardan oluşması, konaklanabilecek ve halka açık bir alan olması konusunda ortak görüş içerisinde olan Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Meclis Başkan Yardımcısı Tolga Erdem, Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar ve Ahmet Altunsoy, ayrıntılı bir çalışma yapmak için konunun uzmanlarıyla da bir araya gelmeyi kararlaştırdılar. Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Selami Katran’ın da Kervansaray’ı bir kamu kurumunun almasını desteklediği toplantıda konuşan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan; Kervansaray tarihi bir değerimiz. Bizim oda olarak çıkış noktamız bu değeri korumak ve işletmesinin Kuşadası’nda kalmasını sağlamak. Belediyenin almasını biz de destekliyoruz. Bu konuda işbirliğine hazırız. Dedi. Toplantının sonunda Vakıflar Bölge Müdürüyle birlikte Kervansaray gezildi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.