Kuşadası ve Didim'de 28 kaçak göçmen yakalandı

Kuşadası ve Didim’de polis ve sahil güvenlik ekiplerinin ayrı ayrı yaptığı iki operasyonda toplam 28 kaçak göçmen ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 6 organizatörden 4’ü tutuklandı, 2’si ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Grup Amirliği ekiplerinin yaptığı araştırmanın ardından gerçekleştirilen operasyonda yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Sisam adasına kaçma hazırlığı içerisinde olan Suriye uyruklu 6 kaçak göçmen ile bu göçmenlerin kaçışına aracılık ettiği ileri sürülen 6 kişi yakalandı. Göçmen kaçakçılığı yapmak suçlamasıyla mahkemeye çıkan B.K., F.U., R.G. ve R.B., tutuklanarak cezaevine konulurken, K.G. ve N.B. isimli iki zanlı hakkında ise adli kontrol kararı verildi. 6 kaçak göçmen ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi’ne gönderildi.

- DİDİM’DE 22 GÖÇMEN YAKALANDI

Bu arada, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Didim’e bağlı Tekağaç Burnu açıklarında lastik bot ile Yunanistan’ın Sisam adasına kaçmaya çalışan 22 kaçak göçmen yakalandı. 12’si Suriye, 10’u ise Filistin uyruklu toplam 22 kaçak göçmen sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.