Kuşadası’na Gap’tan teknik destek

Kuşadası’na Gap’tan teknik destek

İstihdamını artırmak amacıyla; kamusal alana daha fazla katılmaları ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmaları amacıyla Kuşadası’nda GAP uzmanları teknik destek verecek.

Kuşadası’nda kadınların ve gençlerin istihdamını artırmak amacıyla hayata geçirilecek sosyal projelere, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) uzmanları teknik destek verecek. Kalkınma Bakanlığı GAP Sosyal Projeler Koordinatörü Şeyhmus Yılmaz, GAP Yetkilisi Nejdet Baran ile Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Belediye Başkanı Özer Kayalı ile bir araya gelerek, Kuşadası için hayata geçirilecek sosyal projeler konusunda görüş alışverişinde bulundu. Önümüzdeki günlerde Kuşadası’ndaki Resmi Makamlar, Sivil Toplum Örgütleri ile yapılacak toplantıda Kuşadası için bir eylem planı hazırlanması benimsendi. Birçok Sosyal proje Kuşadası Kaymakamlığı, Belediyesi, Sivil Toplum Örgütleri ile hayata geçirilecek.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’nın makamında gerçekleşen toplantıda GAP Projeleri hakkında bilgi veren GAP Sosyal Projeler Koordinatörü Şeyhmus Yılmaz, “Kuşadası’nda geniş katılımlı sosyal projelerin hayata geçirilmesinde tüm desteğimizle yardımcı olmaya, işbirliğine hazırız. Sosyal, Kültür ve Turizm projelerinize teknik destek ve teknik uzmanlarımızla katkı vereceğiz. GAP Bölgesindeki 9 ilde kurulu 29 Çok Amaçlı Toplum Merkezimiz var. Bu merkezlerde kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak; kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak; kadını güçlendirerek toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin tüm kamu politikalarına dahil edilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Kuşadası’nda da bu merkezler kurulabilir. Bunun gibi birçok sosyal proje deneyimimizi paylaşmaya hazırız” dedi.

Bir arama konferansı düzenlenmesini öneren Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, “GAP’tan uzmanları davet ederek geniş katılımlı bir konferans düzenlenmeli. Burada Kuşadası Eylem Planı hazırlanmalı. Hazırlanacak projelerin hayata geçirilmesinde en önemli kriter en fazla beş yılda geri dönüşüm olmasına, kendi dinamikleriyle sürmesine dikkat edilmeli. Böyle bir süreçten sonra Belediye mekânsal ve hukuksal destekten daha fazlasını vermemeli. Benim Kuşadası ile ilgili bir hayalim var. Burada bir Gençlik Köyü oluşturulmalı. Tüm dünya gençleri burada buluşmalı. Daha birçok projenin hayata geçirilmesi için bu dönemden daha uygun bir zaman olamaz” dedi. Belediye Başkanı Özer Kayalı’da verilen destek ile Kuşadası’nda Kadınlar, Gençler, Engelliler başta olmak üzere birçok kesime yönelik Sosyal Projeler hayata geçireceklerine inandığını söyledi. Kayalı, “Toplumsal duyarlılığı arttıracak, ortak sorunlara çözümler üretmeye katkıda bulunacak projelerle gençlerimiz, kadınlarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız başta olmak üzere tüm kesimleri yaşadıkları topluma olumlu katkı yapmaya yönlendireceğiz. Onların refah ve bilinç düzeylerini arttıracak, ekonomilerine direk veya dolaylı katkı sağlayacak projelerimize verilen destek ve duyulan güvene teşekkür ediyorum” dedi.

Kuşadası’na Gap’tan teknik destek

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.