Kuşadası’nda Çocuk Bayramı Korteji

Kuşadası’nda Çocuk Bayramı Korteji

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Kuşadası Kaymakamlığı ile Kuşadası Belediyesinin organize ettiği kortej ilgi gördü.

Belediye Bandosu, Öğrenciler, Halk oyunları ekipleri, vatandaşlar, bazı siyasi parti yöneticileri, Belediye Başkanı Özer Kayalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı’dan oluşan kortej, Kısmet Otel kavşağından başladı. Kortejde film ve kitaplarda ki masal kahramanları canlandırıldı. Bayram nedeniyle Kuşadası Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Çocuk Halk Dansları Şenliğine katılan gruplar da korteje kendi yöresel kıyafetleri ile katıldı. Anaokulu öğrencileri protokolün önünde yer aldı. Sahil şeridi, Atatürk bulvarı güzergahında ilerleyen kortej yürüyüşü, Barbaros Bulvarı, Kahramanlar Caddesi üzerinde son buldu. Yürüyüş boyunca esnaf ve tatilini geçirmek üzere Kuşadası’nda bulunan turistler korteji alkışladı. Yürüyüş sonrası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı öğrencileri selamladı. Kortej sonrası İsmail Cem Barış ve Demokrasi Meydanında Türkiye, Moldova, Bulgaristan, Azerbaycan, Kazakistan, Ukrayna ve Romanya çocuk halk dansları toplulukları gösteri yaptı.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna uygun korteje yoğun ilgiye teşekkür ederim. Bu kortej çocuklarımıza moral verdi. İnsanımızın Ulusal Egemenliğe olan tutkusunu gösterdi. Katılan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.