Kuşadası’nda Köpekevi Tartışma Yarattı

Kuşadası’nda Köpekevi Tartışma Yarattı

Kuşadası’nda köpekleri kötü muamele yapıldığını ileri süren hayvan severler ile CHP’li belediye karakolluk oldu.

Kuşadası Belediyesi Köpek Rebabilitasyon Merkezi’ne sokulmayan Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönüllüsü Kuşadalı hayvan severler "Köpeklere kötü davranıyorlar, bizi köpek evine almıyorlar“ diye belediyeyi, CHP’li belediye de “Görevlilerimize hakaret ettiler” diye hayvan severleri şikayet edince, olaya polis el koydu. Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ne gelen polis ekipleri, savcılığın talimatıyla 3 hayvan sever ve 3 köpekevi görevlisini gözaltına aldı. İfadesi alınıp, alkol muayenesi için Kuşadası Devlet Hastanesi’ne götürülen HAYTAP gönüllüsü Huri Cengiz, Can Fırtına ve Kamer Onurhan isimli 3 hayvan sever gelişmelere büyük tepki gösterdi. Hayvanseverler, Köpek Rehabilitasyon merkezinde kendilerini içeri almayıp, tartışma yaşadıkları 3 belediye görevlisi ile karakola götürülen görevlilerin aynı olmadığını ve alkollü olduklarını iddia ettikleri belediye görevlilerinin olay yerinden kaçırıldığını ileri sürdü. Hayvan severler ve belediye görevlileri, ifadelerinin alınıp, doktor kontrolünden geçirilmelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

HAYVAN GÖNÜLLÜLERİ TEPKİLİ

Bu arada, hayvan gönüllüsü arkadaşlarıyla birlikte Kuşadası Belediyesi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ne sokulmayan ve daha sonra da belediye görevlileri ile birlikte karakolluk olan Huri Cengiz isimli hayvan sever, köpekevi’nde büyük rezalet yaşandığını belirterek, “ Köpek evinde büyük rezalet yaşanıyor. Sokak hayvanlarına iyi bakılmadığı gibi, köpek evindeki gelişmeler bizi üzüyor. Köpek evinde neler yaşandığını öğrenmek için hafta sonu oraya gittik. HAYTAY genel başkanlığı tarafından belediye ile görüşülerek, haber verildi. Ancak, çoğu alkollü olan 3 belediye görevlisi bizleri köpek evine sokmadı. Köpek evinin kapıları suratımıza kapandı. Köpekevi’nin ne zaman açılıp, kapanacağını size mi soracağız diyorlar. Ardından, olay yerine polis ve zabıta ekipleri geldi. Bizim tek derdimiz, hayvan haklarının korunması, ancak bir terörist gibi karakolda ifademiz alındı ve hastaneye götürülüp, alkol muayenesinden geçirildik. Oysa bizler değil, bizi köpek evine sokmayanlar alkollüydü. Ancak, onlardan şikayetçi olunca, alkollü olan belediye görevlileri yerine başka belediye görevlilerini karakola getirmişler. Köpekevi’nin şeffaf ve denetlenebilir olması gerekiyor. Bugüne kadar her zaman ziyaret ettiğimiz köpek evine, bu kez sokulmadığımız gibi, kötü muameleye maruz kaldık. Köpek evi neden saklanıyor. Hayvanseverlerin giremediği bir köpek evi olur mu ? Bu işin peşini bırakmayacağız. Şeffaf olacağız diye iki ay önce yapılan seçimlerde Kuşadası halkına söz verenler, ilk icraatlarında köpek evini hayvan severlere kapattı. Böyle şeffaflık anlayışı olur mu ? “ diye tepki gösterdi.

- HAYTAP’TAN SERT AÇIKLAMA

Türkiye Hayvan Hakları Federasyonu(HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık, yaşananlara sert tepki gösterdi. Kuşadası Köpek Rehabilitasyon Merkezi’nde garip olaylar yaşandığını ileri süren HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, " Kuşadası HAYTAP tarafından ödüllü ve hayvan haklarının büyük önem verilen bir belediyeyiydi. Ancak, son aylarda garip şeyler olmaya başlandı. Kuşadası’nda hayvan haklarının korunması ve köpek evi’nde yaşandığı iddia edilen olumsuzlukları yerinde görmek için HAYTAP gönüllüsü olan Kuşadası Hayvan Hakları Platformu üyeleri Kuşadası Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ne gittiler ancak belediyeye önceden haber verilmesine rağmen içeri alınmadılar. Dün bakımevine veteriner de hiç gitmemiş, yani oradaki hayvanların tedavileride yapılmamış. Sadece bakıcılar var. Onlar da çıkmak üzerelermiş. Bizim arkadaşları kapıda görünce geri dönmüşler. Arkadaşlarımız hayvan haklarının korunması için oraya gittiler, ancak içeri de ne gibi olumsuzlar var ki, arkadaşlarımız oraya sokulmadı. Bunu yapan resmi belediye görevlilerinin alkollü olması da ayrı bir faciaydı. Olay karakola taşınınca alkollü bu kişileri oradan uzaklaştırıp, başka kişileri onların yerine karakola getirdiler. Yaklaşık 1,5 saat güneşin altında bekletildiler ve sonra da polis çağrıldı. Bu zihniyete hayvanlarımızı teslim etmeyeceğiz. Kuşadası hayvan severleri tek yürek, tek ses olarak hayvanların haklarını koruyacaktır“ dedi.

BELEDİYE GÖREVLİLERİ, "BİZE HAKARET EDİLDİ“

Bu arada, Kuşadası Köpek Rahabilitasyon Merkezi’nde görev yapan belediye çalışanları ise polise verdikleri ifadede söz konusu hayvanseverlerin kendilerine hakaret ettiğini ve zorla köpek evine girmeye çalıştığını ileri sürdüler. Alkollü olmadıklarını kaydeden belediye çalışanları, “ Köpek evinin kapalı olmasına rağmen zorla içeriye girmeye çalıştılar. Bizler belediye başkanlığının talimatıyla görev yapıyoruz. Köpek evinin ne zaman açılıp kapanacağı belediye başkanlığı talimatıyla gerçekleşir “ dediler.

Kuşadası’nda Köpekevi Tartışma Yarattı

Kuşadası’nda Köpekevi Tartışma Yarattı

Kuşadası’nda Köpekevi Tartışma Yarattı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.