Kuşadası’nda 'Viva Cuba' sergisi açıldı

Kuşadası’nda 'Viva Cuba' sergisi açıldı

Kübalı Ressam Andy Evodio Cano Hernandez, kişisel resim sergisinin açılışını Kuşadası Belediye İbramaki sanat galerisinde gerçekleştirdi.

Küba Dostluk Derneği ve Kuşadası Belediyesi’nin katkı sağladığı çok renkli geçen sergi açılışına, Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Küba Dostluğu ile tanınan Türk Yazar Dursun Özden ve Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile çok sayıda davetli katıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals’ın konuşmalarıyla başlayan sergi açılışı, Yazar Dursun Özden’in Küba anılarını anlattığı söyleşiye sürdü. Belediye Başkanı Özer Kayalı “Andy dostumuza bize böyle bir sergiyi tanıttığı ve Büyükelçimize böyle bir dostluk gününde bizi yalnız bırakmadığı için ayrıca teşekkür ederim. Büyükelçi Alberto Gonzales Casals ile daha önce görüşmüştük Küba’da bir kardeş şehir istediğimizi söylemiştik bunun için çalışmaları başlatacağız. Sanata ve sanatçıya her zaman destek olmamız gerektiğini her zaman söylüyorum, hele ki bu durum Kuşadası gibi bir yerde daha çok önemsenmeli” dedi.

Kayalı’nın ardından Küba Ankara Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals bir konuşma gerçekleştirdi. Casals konuşmasında, “Türkiye’de görev yapmaktan dolayı çok mutluyum, özellikle şu an Kuşadası’nda olmak beni mutlu ediyor. Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya misafirperverliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Tüm katılımcıların Küba Kültürünü beğenmelerini umuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.