Kuşadası’nda Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Kuşadası’nda Yılın Son Meclis Toplantısı Yapıldı

Kuşadası Belediye Meclisi yılın son toplantısını yaptı. Toplantıda daha önce taşınmaz satışları için yetki isteyen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı bu kez de borçlanmak için meclisten yetki aldı.

Kuşadası Belediye meclisi ayrıca, Kuşadası’nda geçtiğimiz günlerde meydana gelen toprak kayması sonucu mağdur olan vatandaşlarla ilgili önemli bir karar alarak “Meclis Çalışma Grubu” oluşturdu. Belediye Başkanı Özer Kayalı, İmar Planları onaylanan, rekreasyon projeleri hazırlanan Güvercinada ile ilgili meclise bilgi verdi. Geçtiğimiz haftalarda Kuşadası’nda yaşanan toprak kayması ile ilgili meclis üyelerine detaylı bir şekilde bilgi veren başkan Kayalı, belediye dışında hiçbir makam veya müdürlüğün mağdur olan vatandaşlar ile ilgilenmediğine dikkat çekti. Yaşanan sıkıntının doğal afet ilan edilmesi, vatandaşların zararlarının tazmini gibi konularda belediye meclisinin hep birlikte hareket etmesi gerektiğini söyleyen Kayalı, bir çalışma grubu oluşturulmasını istedi. Meclis üyelerinin öneriye sıcak bakması üzerine İlgili müdürlükler, bakanlıklar düzeyinde girişimde bulunacak, vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için özel çaba harcayacak olan “Meclis Çalışma Grubu” beş kişiden oluştu. Zehra Arıcı Can, Nurettin Öztürk, Bilgehan Algan, Ahmet Candan ile Hayati Atlı’dan oluşan çalışma grubu, gerekli tüm girişimleri ve görüşmeleri yapacak.

Kuşadası Belediyesi Erkan Yücel Sahnesinde yapılan meclis toplantısında, Güvercinada’nın son durumu ele alındı. İmar planı onaylanarak askıya çıkarılan Güvercinada’da yapılacak rekreasyon ile ilgili bilgi veren Başkan Kayalı, “Ada üzerinde hiçbir yapılaşma olmayacak. Kulenin yanında tahta platform üzerinde bir etkinlik alanı olacak. Girişteki bölümde Tuvalet, gişe, ihtiyaca cevap verebilecek bir kafeterya olacak. Çizilen projelerin koruma kurulunca onaylanmasından hemen sonra çalışmalara başlanacak ve Güvercinada rekreasyon çalışmalarını önümüzdeki turizm sezonuna yetiştireceğiz” dedi.

Meclis toplantısında, çalışmalarına başlanan asfalt ve yol kaplama çalışmalarının kesintiye uğramaması için, Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya bankalardan kredi çekme yetkisi verildi. Oy birliği ile alınan karar için meclis üyelerine teşekkür eden Kayalı, “Başlattığımız asfalt çalışmalarını kış ayları boyunca, mevsim şartlarının olanak verdiği sürece sürdüreceğiz. Bunun için bankalarla görüşüp, yaz sezonu ödemeli, 36 ay vadeli kredi alacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.