Kütahya’da ’Güvende Olmanız Bize Yeter’ Projesi

Kütahya’da ’Güvende Olmanız Bize Yeter’ Projesi

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği ’Güvende Olmanız Bize Yeter’ proje sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.A...

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü’nün, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği ’Güvende Olmanız Bize Yeter’ proje sonu değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Asayiş Daire Başkanlığı tarafından finanse edilen ’Güvende Olmanız Bize Yeter’ projesinin sunumunu Toplum Destekli Polis Şubesindeki polis memuru Tuncay Yücel yaptı.

Projeye katılan Hekim Sinan Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Beyza Aygün proje sayesinde sosyalleştiklerini belirterek birçok arkadaşının da tiyatroyla tanıştığını söyledi.

Dumlupınar Ortaokulu öğretmenlerinden Ümit Çınar proje için teşekkür etti, artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Vali Şerif Yılmaz, ’Güvende Olmanız Bize Yeter’ projesi sayesinde yaklaşık 12 bin öğrenciye ulaşıldığını belirterek, "En büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Siz ne iş yaparsanız yapın, eğer insan unsuru iyi değilse bir sonuca ulaşmanız mümkün değil. Proje kapsamında düzenlenen iki tiyatroya da katıldım. Verilen mesajların ne kadar eğitici olduğunu bizzat kendim gördüm. Tiyatrolar, okul ziyaretleri özellikle de bir rehber eşliğinde gerçekleştirilen Dumlupınar ziyareti milli tarihimiz açısından çok önemliydi" dedi.

Vali Şerif Yılmaz, devletin o ceberut anlayışının bugün olmadığını ifade ederek, "Hepimiz kendi hayatımızda yaşadık, karakolun önünden geçmeye korkardım. 12 Eylül öncesi öğrenci olanlar bilir. Bu ülke nereden nereye geldi, gençlerin çok fazla mukayese şansı yok. Karakol dendiği zaman bir takım korku ve şüpheler yaşanırdı. Bugün sıfır tolerans dediğimiz işkence ile ilgili belli dönemlerde ülkede yaşanan olayları bugün duyuyorsunuz. Bunlar devletle vatandaşın yakınlaşmasının tersine sevgi ve saygının uzaklaştığı aranın açıldığı dönemlerdi. Halbuki devlet düzen sağlamak adına yapmıştı, ama ne hikmetse devlet insanına işkence etmekten kendini alıkoyamadı. Bugün yaptığımız bu projeler gösteriyor ki devletin o ceberut anlayışı yerine çocuklarımızla ilgilenen güvenlik güçlerimizin olduğudur" ifadelerini kullandı.

Değerlendirme toplantısına Vali Şerif Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandama Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, Emniyet Müdür Vekili Mehmet Paköz ve emniyet personelleri katıldı.(EFE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.