Kuyucak yaz aylarında tarımsal sulamada sorun yaşanmayacak

Kuyucak yaz aylarında tarımsal sulamada sorun yaşanmayacak

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Kuyucak’ta beş kilometrelik tarımsal sulama hattında bakım, onarım ve yenileme çalışması başlattı.

ASKİ Gencellidere’de yaraları sarmaya devam ediyor. Gencellidere Sulama Göleti’nin 31 Aralık günü patlaması nedeniyle oluşan taşkın Gencellidere Mahallesi’nde ciddi mal kaybı ve hasara yol açmıştı. Taşkından hemen sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla başlatılan çalışmada ASKİ ekipleri 100 dönümlük alanda meydana hasarı gidermek için çalışma yapmıştı.

5 KM’LİK HAT BAKIMA ALINDI

Taşkın sonrası kullanılamaz hale gelen 5 kilometrelik kullanma suyu hattında ise çalışmalar bir hafta önce başladı. Hattın kullanılmaz hale gelen 252 metrelik bölümü yenileniyor. Yenileme çalışmasının 90 metrelik bölümünde 280 milimetrelik, 60 metrelik bölümünde 160 milimetrelik ve 102 metrelik bölümünde 63 milimetrelik çelik borular kullanılıyor. Beş kilometrelik hattın kalan kısmındaki borular ise bakım ve onarımı yapılarak tekrar döşenecek. 10 gün içinde tamamlanması beklenen çalışma sayesinde Gencelli ve Gencellidere mahallelerinde yaz aylarında tarımsal sulamada sıkıntı yaşanmayacak.

KÖPRÜDE ÇALIŞMALAR TAMAM

Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, taşkından hemen sonra Gencellidere ve Gencelli’yi birbirine bağlayan Subaşı mevkiindeki köprüde de bakım onarım çalışması başlatmıştı. Taşkın sırasında ayakları hasar gören köprünün ayakları sağlamlaştırılırken yıkılan korkulukları yenilendi ve çevre düzenlemesi yapıldı. Köprünün bakım ve onarım çalışması korkuların boyama çalışması yapılarak geçtiğimiz hafta tamamlandı.

Kuyucak yaz aylarında tarımsal sulamada sorun yaşanmayacak

Kuyucak yaz aylarında tarımsal sulamada sorun yaşanmayacak

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.