Kuyucak'ta 150 arazi sahibi mağdur!

Kuyucak'ta 150 arazi sahibi mağdur!

Kuyucak’ın Yamalak Mahallesi’nde arazilerinden Aydın-Denizli Otoyolu geçecek olan yaklaşık 150 arazi sahibi, otoyolun ne zaman geçeceğini bilmediği için zeytin arazilerini kullanamıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce arazilerinde yapılan ölçümde kaç dekar alan ile kaç zeytin ağacının yok olacağı belirlenen arazilerde çalışmaların ne zaman başlayacağı yönünde bilgi verilmemesi, arazi sahiplerini zor durumda bırakıyor. Yaklaşık 150 arazi sahibi, boş arazilerinden otoyol geçeceği için değerlendiremediklerini belirterek, 2011 yılından buyana arazilerinin boş kalmasından yakınıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu tarafından önerge verilmesine rağmen hala kendilerine bir açıklama yapılmadığını söyleyen arazi sahiplerinden Mustafa Ali Özenel, şöyle konuştu:

“Otoyolun geçeceği güzergahta 60 dekar arazim ve bin 135 tane zeytin ağacım bulunuyor. 3 yıl önce yapılan ölçümlerde zeytin ağaçlarımın kesileceği yönünde bilgi verdiler. 60 dekar arazimin 30 dekarı boş duruyor. Otoyol geçeceği için boş arazimi hiçbir şekilde değerlendiremiyorum. Geçen 3 yıldan buyana ağaçların ne zaman kesileceği ve çalışmaların ne zaman başlayacağı yönünde bilgi verilmedi. En azından çalışmaların ne zaman başlanacağı bize söylenirse, biz de ileriye yönelik ne yapacağımızın kararını vermiş oluruz. Bu konu hakkında yetkililerden açıklama bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.