Kuyucak'ta köylüler yol kapattı!

Kuyucak'ta köylüler yol kapattı!

Kuyucak ilçesinde jeotermal çalışmalarına tepki gösteren Değirmendere halkı, ilginç bir yöntemle köy yolununun bir kısmını kapattı.

MEHMET ALİ CİNTOSUN - Kuyucak'ın Pamukören Mahallesi Değirmendere mevkisinde yapımı devam eden JES kuyusuna tepki gösteren mahalleli, haklarını kanuni yollardan aramaya devam ediyor. Evlerine 30 metre mesafe kurulması planlanan sıcak su kuyusu arama çalışmalarına, bölgede kurdukları çadırda nöbet tutarak engel olmaya çalışan köy halkı "Yaşam alanımızı sizlere peşkeş çekmeyeceğiz" diyerek sitem etti.

KÖYLÜLER YOLU KAPATTI

Jeotermal çalışmalarının yapıldığı Değirmendere de Yahya Tuncar isimli bir vatandaş, köy yolunun kendi tapusunun içinde yer aldığını belirterek, 8 metrelik yolun 5 metresini kapattı. Köylüler de Tuncar'a destek vererek, kapatılan yolda nöbet tutmaya başladı. Ayrıca kapatılan yolda Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ölçüm yapıldığı, vatandaşın tapusu içinde yer aldığı öğrenildi.

img-20191115-wa0003.jpg

DUYARLI KÖYLÜLER

Kapatılan yolun bir kısmına, itfaiye ve ambulans gibi öncelikli araçların geçmesi için yer verildi. İnsan sağlığının öncelikli olduğunu belirten köylüler, "Kimse bizim halimizi düşünmüyor, bizde kanuni hakkımızı kullanıyoruz" diyerek yetkilere seslendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.