Kuyucak'ta TAK kavgası, kazanan Ertürk olacak

Kuyucak'ta TAK kavgası, kazanan Ertürk olacak

Kuyucak Belediyesi tarafından ilçede sürdürülen proje kapsamında, kent meydanında bulunan Atatürk’ün resminin ve “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” yazılı takın, yenilenmek üzere sökülmesi Büyükşehir Belediyesi'nin engeline takıldı.

Kuyucak Belediyesi tarafından ilçede sürdürülen proje kapsamında, kent meydanında bulunan Atatürk’ün resminin ve “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” yazılı tak, yenilenmek üzere 16 Haziran Cuma günü söküldü. Büyükşehir Yasası gereği yolun kontrolünün kendisinde bulunduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, takın sökülmesine karşı çıktı. İki belediye arasındaki tartışma büyüyerek “Atatürk” kavgasına dönüştü. Tak kavgasının üçüncü gününde, Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, itfaiye ve zabıta ekipleri ile Kuyucak’a gelerek, yolun sorumluluğunun kendilerinde olduklarını ve yenileme çalışmalarını Büyükşehir’in yapacağını belirtti. AK Parti’li Belediye Başkanı Metin Ertürk duruma karşı çıktı, takın siparişini verdikleri Atatürk posterli yeni takın Kuyucak Belediyesi tarafından takılacağını kaydetti. İki belediye arasında çıkan tartışmada tekme ve tokatlar konuştu. Polisin araya girmesiyle kısa süren gerginlik sona erdi.

Konuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine Atatürk düşmanı göstermek gayreti içerisinde olduklarını sarf etti. Ertürk, “Göreve geldiğimiz günden beri Kuyucak İlçemize seçim çalışmalarında vaat ettiğimiz hizmetlerimizi durmadan yapmaya devam etmekteyiz. Bunlardan bir tanesi de Kargılı dere peyzaj ve ıslah projesidir. Söz konusu projenin, İnönü caddesi ile kesiştiği yerde köprü üzerinde bulunan ve mülkiyeti Belediyemize ait Atatürk takının da yenilenmesi gereğini duyduk. Bu bağlamda Kuyucak Belediyesi olarak Atamıza olan saygımız gereği, üzerinde Atatürk Portresi, Türk Bayrağı ve Atamızın veciz sözleri bulunan dijital (2mx5m) ebatlarında elektronik led pano sipariş verdik. 16.06.2017 Cuma günü belediyemiz teknik ekipleri takın tamir ve tadilatı ile ve yine led panonun oturtulacağı profil doğrama çalışmaları yaparken ne yazık ki böyle bir hizmeti ve çalışmayı desteklemesi gereken Aydın BŞB ekipleri destek olmak yerine engel ve köstek olmayı tercih etmişler illegal bir şekilde ekiplerini göndererek çalışma yapılan takın İnönü caddesi üzerinde bulunduğu caddenin sorumluluğun kendilerine ait olduğu, dolayısıyla Kuyucak Belediyesince böyle bir çalışmanın yapılamayacağını beyan ederek gövde gösterisi yapmayı yeğlemişlerdir. Aydın BŞB’nin bu şekilde davranmaktaki gaye ve amacı Kuyucak Belediyemizi itibarsızlaştırmak, Atamıza olan sevgi ve saygımızın topluma yansımasını engellemek ve Kuyucak Belediyesini toplum nezdinde Atatürk düşmanı göstermek gayretidir. Biz Kuyucak Belediyesi olarak Aydın BŞB’nin provokasyon ve oyunlarına asla gelmeyeceğiz. Başladığımız bu hizmeti de halkımıza kazandırmak adına çalışmalarımız devam edecektir. Hiçbir şekilde BŞB’nin baskı ve yıldırma gayretleri bizi bu hizmeti üretmekten alıkoyamayacaktır.” dedi.

 

Yaşanan tartışmaların ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi’de yazılı açıklama yaptı. Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Müdürü’nün bugün yaşanan gerginlikte darp edildiği belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi; “Büyükşehir Yasası ile tüm cadde ve bulvarlar yasa gereği Büyükşehir Belediyesi'nin yetki ve sorumluluğuna geçmesine rağmen ilçe belediyesinin hiçbir başvuru yapılmadan ve gerekli izinler alınmadan Kuyucak Belediyesi önündeki caddede bulunan Ulu Önder Atatürk'ün resmi ve veciz sözünün yer aldığı taka müdahale etmesi, Ata'sına saygılı Kuyucak halkını çok üzdü. Bu kanunsuz müdahaleye ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'e yapılan saygısızlığa göz yumulmadı, emniyet ve gerekli idari makamlara yazılı bildirimlerde bulunup kamu mallarına yapılan müdahalelerin engellenmesini talep edildi. Ayrıca, Kuyucak Belediyesi'ne Atatürk takının tarafımızdan yerine konulacağı bildirildi. Yapılan yasal bildirim ve başvurular sonucunda ekiplerimiz, Atatürk takını yerine koymak için bugün harekete geçti. Ancak, Kuyucak Belediyesi'nin iş makineleri İnönü Caddesi'ni ulaşıma kapatarak Büyükşehir Belediyesi'nin ekiplerinin çalışmasına engel oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından devletin yolunu ulaşıma kapayan bu kalkışmanın engellenmesi için yapılan başvuru üzerine ilçede görev yapan emniyet güçleri olay yerine geldi. Ancak, bu sırada bazı kendini bilmezler tarafından kanuni görevlerini yapmaya çalışan Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Zabıta Daire Başkanı darp edildi. Büyükşehir Belediyesi çalışanları olaya ilişkin görüntü ve kayıtlarla birlikte kendilerine yapılan saldırıyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldılar.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.