Kuyucak'ta TAK krizi son buldu

Kuyucak'ta TAK krizi son buldu

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuyucak Belediyesi’ni karşı karşıya getiren “Atatürk takı” tartışmaları yeni takın yerine asılmasıyla son buldu.

Atatürk düşmanlığı şeklinde kendilerine ağır ithamda bulunulduğunun altını çizen AK Partili Belediye Başkanı Metin Ertürk, “Biz Atamızı seviyoruz. Sahte Atatürkçülerden değiliz.” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Kuyucak Belediyesi arasında 3 gündür gerilime yol açan ve dün arbedeyle sonuçlanan eski TAK yerine LED ekran şeklinde yeni TAK yerleştirildi. Belediye binası önünde basın açıklaması düzenleyen Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, CHP'li Büyükşehir Belediyesinin AK Partili ilçe belediyesine karşı bir tutum sergilediğine dikkat çekti. Düşünmedikleri bir konuda itham edildiklerini söyleyen Belediye Başkanı Metin  Ertürk, "Biz bu çalışmalarımızı bugün plânlamadık. Bu çalışmalarımızı 2014 yılının 30 Mart seçimlerinden önce plânladık. Büyükşehir belediyemiz keşke 3 yıl içerisinde gelseydi, "Bu takı biz yapacağız" deseydi. Veya onlara karşı en ufak engelleme girişiminde  bulunmazdık. Biz Atamızı seviyoruz. Sahte Atatürkçülerden değiliz. Metin Ertürk'ü Atatürk düşmanı göstermeye çalışan zihniyeti kınıyorum" dedi.

"ENGEL OLMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Başkan  Metin Ertürk, "TAK'ı kim yaparsa yapsın bu önemli değil. Ama bizim Atatürk sevgimizi, Atatürk'e olan saygımızın halkımız tarafından hissedilmesine engel olmak istiyorlar. Ona ket vurmaya çalıyorlar. Ama biz de ona müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

TAK'a demir kaplama yapılarak modern bir görünüm kazandıracaklarına değinen Ertürk, "Kuyucak' a yakışır bir TAK olacak. Biz sahte Atatürkçüler değiliz.Atatürk'ü gönülden seviyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan yaşanabilecek bir gerginliğe karşı Aydın ve Nazilli'den sevk edilen çevik kuvvet ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Büyükşehir belediyesi yetkilileri de açıklamayı takip etti.
Açıklamanın ardından İstiklal Marşı okuyan kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

HABER: MEHMET ALİ CİNTOSUN

kriz1.jpg

kriz2.jpg

8a9c3cb4-0255-45d8-9c0e-49a5014ba213.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.