KUZEN KAVGASININ ALTINDAN KAN DAVASI ÇIKTI !

KUZEN KAVGASININ ALTINDAN KAN DAVASI ÇIKTI !

Karacasu'da iki kuzen arasında çıkan ve bıçaklama ile sonuçlanan kavganın, 6 ay önceki şüpheli bir ölüm olayına uzandığı ortaya çıktı.

Karacasu’nun Ataköy Mahallesi'nde iki kuzen arasında başlayan ve 21 yaşındaki A.Ş.'nin amcasının 32 yaşındaki oğlu Nail Ş.'yi bıçaklamasıyla sonuçlanan kavganın sebebinin, miras anlaşmazlığına düşen kardeşlerden 44 yaşındaki İsa Ş.'nin 6 ay önceki şüpheli ölümünden kaynaklandığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Ataköy Mahallesi'nde aynı sokak içinde oturan S.Ş. ve Mehmet Ş. kardeşler, üç yıl önce dedelerinden kalan 78 dönüm araziyi paylaşamadı. 6 kardeş olan mirasçılar, babalarına miras kalan 2 bin 300 metrekarelik bir başka tarlayı da paylaşamadıkları için ortak ekip biçmeye başladı. Ancak aralarındaki anlaşmazlık her geçen gün büyüdü. Altı ay önce diğer kardeşleri İsa Ş. iddiaya göre kardeşlerden İ.Ş’nin oğlu olan R. Ş. tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı. İki hafta sonra da hayatını kaybetti. Kuzenini bıçaklayan A.Ş’nin babası Mehmet Ş, kardeşi İsa Ş’nin ölümünden diğer kardeşlerini sorumlu tutup, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Olaydan 45 gün sonra da İsa Ş’nin mezarını açtırıp otopsi yaptırınca diğer kardeşlerin kendisine olan husumeti arttı. Babalarının kavgasından etkilenen kuzenler de birbirlerine cephe aldı.

 

OTOPSİ İSTEDİ

 

İddiaya göre kuzenini yaralayan A.Ş.’nin babası Mehmet Ş., İsa Ş’nin ölümünden diğer kardeşleri İ.R.,M.Ş. ve S.Ş’yi sorumlu tuttu. İsa Ş. ise tedavi sürecinde yeğeninden şikayetçi olmadığı için olay savcılığa intikal ettirilmedi ve aile arasında üzeri örtüldü. Ancak yaralı amcanın hastaneden taburcu edildikten iki hafta sonra Denizli'deki evinde ölümü ile kardeşler arasındaki gerilim arttı. İsa Ş., Ataköy'de toprağa verilmek istendi. Ancak kardeşinin ölümünün normal olmadığını, yeğeni tarafından öldürüldüğünü ileri süren Mehmet Ş. otopsi yapılmadan cenazenin toprağa verilmesine karşı çıktı. Cenaze ortada kaldı, köyün imamı cenazeyi defnetmek istemeyince çevre köylerden başka bir imam getirildi. İsa Ç.'nin naaşı, cenaze namazı kılındıktan sonra otopsi yapılmadan toprağa verildi.

 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

 

Mehmet Ş. olayın üzerinin kapatılmasına razı gelmedi. Bir avukata yazdırdığı dilekçe ile Karacasu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunup otopsi yapılmasını talep etti. İsa Ş.’nin naaşı toprağa verildikten 45 gün sonra Denizli Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile mezarından çıkarılarak İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adili Tıp kurumundan gelen raporda maktulün bilinmeyen bir nedenle öldüğü belirtildi. Bunun üzerine Denizli Cumhuriyet Savcısı, raporu bu kez İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan da İsa Ş.'nin kalp krizi sonucu öldüğü yolunda bir yazı geldi. Kafasındaki soru işaretlerine cevap alamayan Mehmet Ş. olayın üzerine gittikçe kardeşleri, kendisine husumet beslemeye devam etti.

 

''OLAY İYİ ARAŞTIRILMADI'' İDDİASI

 

Oğlu A.Ş.'nin kuzeni Nail Ş.'yi bıçaklayıp tutuklanması üzerine Mehmet Ş. olaya ilişkin şöyle konuştu: ''Eve gelen ve normal

ölüm raporu veren doktorun kaşesi yoktu. Amcamın sivil polis olan torunu H.D. ve diğer kardeşler, yeğenler bir olup, olayı örtbas ettiler. Hastaneye bir yaralı gittiğinde adli vaka olarak rapor tutulur ve karakola intikal ettirilir. Kayıtlarda böyle bir rapor tutulmamış. Ölen kardeşim de yaralı iken şikayetçi olmayınca hastane polisi görevini yapmamış. Şikayetçi olmasa da bıçakla yaralama vakası adli bir vakadır ve kamu davası açılır. Kardeşim kalp krizi sonucu mu vefat etti yoksa öldürüldü mü? Araştırılsın istiyorum. Kardeşimin ölümüne iyilik yaptığı yeğeni sebep oldu” dedi. Mehmet Ş., ölen kardeşinin yeğeni R.Ş'ye borç olarak verdiği parayı alamadığını, o nedenle bıçaklandığını öne sürdü.

Ataköy'de meydana gelen son olayda, üç gün önce askerden gelen üniversite öğrencisi A.Ş. (21) ile aynı sokakta oturan amcasının oğlu Nail Ş. arasında araçta çalan müziğin sesi yüzünden çıkan kavgada A.Ş. kuzeni Nail Ş’yi çeşitli yerlerinden bıçakla yaralamıştı. Nail Ş. hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan ve mahkemeye çıkarılan A.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

 

95c3b6e1ffa512e891c866557360a407.jpg

  A.Ş.'nin babası Mehmet Ş.

 

7e68c6d828e3e742fe3d7305c4164ab2.jpg

Altı ay önce yeğini R.Ş tarafından bıçaklandığı öne sürülen ve 15 gün sonra 44 yaşında hayatını kaybeden İsa Ş.'nin mezarı otopsi için açıldı.

 

18383e25ab495c6be1f953cd64455426.jpg

kuzeni tarafından bıçaklanarak ağır yaralanan Nail Ş.

 

a8a652a19ca31e3b82667fd1aa97825c-001.jpg

A.Ş. kasten adam öldürmeye teşebbüs suçundan çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.