KYK burs ve kredi başvuruları için işte son gün!

KYK burs ve kredi başvuruları için işte son gün!

KYK burs ve kredi başvurularında son gün 4 Kasım. Başvurunuzu yapmadığınız takdirde geri dönüşü olmayacak.

Burs başvurusunda bulunabilecek öğrenci grupları şu şekildedir ;

§  Ön lisans eğitimi almaya hak kazanan öğrenciler

§  Herhangi bir üniversitede lisans eğitimi alacak öğrenciler

§  Açık Öğretim Fakültesinde okuyan ve parantez içinde yer alan şartları sağlayan öğrenciler (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

§  İki yıl eğitim veren yüksek okullardan mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler

§  Yüksek Lisans yani lisansüstü eğitim almaya hak kazanan öğrenciler

§  Vakıf Üniversitesinde eğitim alan ve okuyan öğrenciler

§  Lisans Yerleştirme Sınav sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e girmeyi başaran öğrenciler

§  Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

§  Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler

Burs almak için başvuruda bulunabilir ve gerekli şartları yerine getirirse burs almaya hak kazanırlar. Busr başvurular Ekim ayı içerisinde başladı ve bir sonra ki aya kadar devam edecektir. Bu başvuru sonucu burs almaya hak kazana öğrenciler ise ilk burslarını Ocak 2016 yılında alacaktır. Peki siz KYK burs sorgulama işlemini nasıl yerine getirebilirsiniz. KYK burs sorgulama için http://yurtkur.gsb.gov.tr/  adresine giriş yapabilirsiniz. Bu bölümden başvuruda bulunabilir ve sorgulamalarınızı yapabilirsiniz.

KYK Yurt Sorgulama

Kredi Yurtlar Kurumu burs ve kredi imkanlarının yanında barınma imkanlarınıda yüksek öğrenim gören öğrencilere sunmaktadır. Eylül ayı içerisinde yapılan başvurulardan sonra açıklanan asil listede yer alan öğrenciler kayıt işlemlerini e-devlet sistemi üzerinden yerine getirebilirler. Bunun yanında ise bir kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerleri boş kalmasın diye bir de yedek liste açıklanmıştır. Bu listede yer alan öğrencilerde tıpkı asil listede yer alan öğrenciler gibi kayıt işlemlerini E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirler. E-Devlet üzerinden KYK kayıt için ilk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tradresine giriş yapmak olacaktır. Daha sonra ise açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan bölümden E-Hizmet alanına tıklayınız. Bu alana tıkladıktan sonra ise açılacak olan sayfada “ Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu “ başlığını bulmanız gerekmektedir. bu başlığı kısa yoldan bulmak için sol kısımda yer alan harflerden “ Y “ harfine tıklayabilirsiniz. Bu alana geldikten sonra ise alt başlıkta yer alan bölümde “  Yurt Kayıt İşlemleri “ yazan başlığa tıklayınız. Daha sonra sizden istenilen kimlik doğrulama işlemlerini yaptıktan sonra artık sizde KYK yurt kayıt işlemlerini online olarak yerine getirmiş olursunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.