Lağım çukuruna düşen at vinçle kurtarıldı

Lağım çukuruna düşen at vinçle kurtarıldı

İncirliova’da başıboş olduğu öne sürülen rahvan atı, kanalizasyon bağlantısı olmayan bir apartmanın kullandığı üstü açık olan lağım çukuruna düştü.

Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri atı lağım çukurundan çıkaracak ekipmanlarının olmadığını söyleyince devreye özel bir firmanın vinci girerek, atı düştüğü lağım çukurundan çıkardı.

 

Olay, önceki gün saat: 23.00 sıralarında kanalizasyon sorunu yaşayan Zafer Mahallesi 614 Sokak'taki, yedi katlı bir apartmanın arkasında bulunan lağım çukurunda meydana geldi. Başıboş olduğu öne sürülen rahvan cinsi bir at, otlamak için apartmanın etrafını seçti. Lağım çukurunun etrafındaki otları da yemek isteyen at, karanlıkta lağım çukurunu fark etmeyince çukura düştü. Lağım çukuruna düşen at, kendi imkanlarıyla çıkmak istese de başarılı olamadı. Düştüğü çukurdan çıkamayan atın yardım sesleri, mahalle sakinlerini lağım çukuruna doğru getirmeyi başardı. Mahalle sakinleri, atı çıkarmak için Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerine yardım çağrısında bulundu. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, lağım çukuruna düşen atı çıkaracak ekipmanlarının olmadığını söyledi. Mahalle sakinleri daha sonra Solaklar Oto Kurtarma firmasına durumu haber ederek vinç istedi. At yaklaşık bir saatlik çalışma sonucunda itfaiye erlerinin de yardımıyla kurtarılarak tekrar çukura düşmemesi için bağlandı.

 

“ÇOCUKLARIMIZ DA DÜŞEBİLİR”

 

Uzun yıllardır kanalizasyon sorunu çeken Zafer Mahallesi’nin bir bölümünde yaşayan vatandaşlar, Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne (ASKİ) durumu defalarca ilettiklerini ancak çözüm getirilemeyişinden dolayı tepki gösterdi. Kanalizasyon bağlantısı olmayan apartmanın halen fosseptik çukuru kullanmak zorunda olduğunu belirten vatandaşlar, ASKİ’nin bir an önce kanalizasyon çalışmalarına başlamasını istediklerini belirterek, “Lağım çukuruna bugün at düştü. Yarın bizim çocuklarımızdan biri de bu çukura düşebilir. Yetkililerden bir an önce kanalizasyon sorununa çözüm bulunmasını istiyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.