Lise öğrencisi, CIA Başkanı'nın adresini hackledi

Lise öğrencisi, CIA Başkanı'nın adresini hackledi

ABD’de yaşayan lise öğrencisi ülkenin kritik dış politikası ve Filistin’e destek olmak için Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan’ın işle ilgili bazı dosyaları depoladığı kişisel mail hesabını hackledi.

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan’ın işle ilgili bazı dosyaları depoladığı ve AOL internet sağlayıcısı üzerinden erişim sağladığı kişisel mail hesabı, bir lise öğrencisi tarafından hacklendi. CIA’nın olaydan haberdar olduğu belirtilirken, konunun yetkili makamlara iletildiği ve şu ana kadar herhangi bir gizli belgeye erişilmediği bildirildi.

Liseli hacker ise Brennan’ın mail adresinin ABD’nin kritik dış politikası nedeniyle ve Filistin’e destek olmak için hacklediğini ifade ederek, oldukça basit bir taktik kullandığını söyledi. İsmini açıklamayan lise öğrencisi bilgilerini elde ettiği Brennan’ın AOL internet sağlayıcısı üzerinden CIA Başkanının kullandığı şifreyi ele geçirdiğini dile getirerek, Brennan’ın güvenlik izni için hazırladığı 47 sayfalık başvurusuna da erişim sağladığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.