Liseli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissetti

Liseli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissetti

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü dolayısıyla Nazilli Özel Hatem Anadolu Sağlık Meslek Lisesi tarafından ‘Çanakkale Şehitlerini’ anma programı düzenlendi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonunda düzenlenen programa Okul Kurucu Temsilcileri Mehmet Suat Asal ve Ozan Karagöz, Okul Müdürü Ramazan Açıkkol, okul öğretmenleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Ramazan Açıkkol; “Bugün bu vatanımızda sulh ve barış içinde yaşıyorsak, Bayrağımız gönderde dalgalanıyorsa, camilerimizde ezan susmamışsa bunda toprağın altında yatan şehitlerimizin sayesindedir. Çanakkale de dünyada eşi benzeri olmayan bir savaş yaşanmıştır. Bu savaşta kahramanlarımız, vatan için, namus için, din için, Peygamber efendimizin müjdesine nail olmak için adeta ölüme koşarcasına şehitlik mertebesi için canlarını vermişlerdir. Bir destan yazmışlardır. Bu zaferin genç nesillere anlatılması borcumuzdur. Geleceğimizin yol göstericisidir. Bu düşüncelerle Başta Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahramanlarımızı bir kere daha yad eder şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

ÇANAKKALE’NİN UNUTULMAMASI İSTENDİ

Okul Müdürü Açıkkol’un ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Tarih Öğretmeni Merve Tuba Erden yaptı. Çanakkale Zaferi’ni tarihi boyuttan anlatan Erden’in konuşmasının ardından ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasına katılan Huriye Eşsiz, programa katılanlara İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Program, Helin Ezgi Yabir’in ‘Dur Yolcu’ ve Mehmet Türker’in ‘Bu Vatan Kimin’ adlı şiiri ile Büşra Algan’ın ‘Üsteğmen Zahid’in Vasiyeti’ adlı yazısını okumasıyla devam etti. Okul Öğrencilerinin hazırladığı ‘Çanakkale’ adlı piyes ile Çanakkale Savaşı’ndan bir kesitin anlatıldığı etkinlikte, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kasım Karaman’ın ‘Çanakkale Savaşı’nın ruhunu ve özünü’ anlattı. Zaman zaman gözleri yaşaran Karaman’ın anlattığı Çanakkale hatıraları ise velilerin de gözyaşı dökmesine neden oldu. Öğrencileri örnek göstererek çocuk askerlerinde hatırlarından bahseden Kasım Karaman, öğrencilere Çanakkale’yi unutmamalarını ve mutlaka ziyaret etmeleri gerektiğini söyledi. Program, öğrencilerin seslendirdiği ‘Çanakkale Türküleri’ dinletisi ile sona erdi.

Liseli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissetti

Liseli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissetti

Liseli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissetti

Liseli Öğrenciler Çanakkale Ruhunu Hissetti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.