Lösemi hastası Ali'nin tek isteği 'uygun ilik'

Lösemi hastası Ali'nin tek isteği 'uygun ilik'

Yakalandığı lösemi nedeniyle sağlığını kaybeden 27 yaşındaki Ali Aydın, eski günlerine kavuşmak için uygun ilik bekliyor.

Ali Aydın ve yakınlarının tek isteği, bağışçı sayısının artması. 2011 yılında meydana gelen trafik kazasında anne ve babasını kaybeden Uşaklı Ali Aydın’a geçtiğimiz şubat ayında görme bozukluğu şikayetiyle Uşak Devlet Hastanesi’ne başvurdu. . Aydın’ın yapılan tetkiklerinden sonra lösemi olduğu ortaya çıktı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi tedavi gören Ali Aydın, için yakın çevresinden donör bulunsa da uyum sağlanamadı.

ESKİ GÜNLERİNE KAVUŞMAK İSTİYOR

Yakalandığı hastalık nedeniyle sürekli kan değerleri düşen Aydın’ın kurtulmasının tek çaresi uygun iliğin bulunması. Uşak’ta uygun iliği bulamadığı için amcasıyla Aydın’a geldiklerini söyleyen Ali Aydın’ın tek isteği eski sağlıklı günlerine kavuşmak. 4 aydır hastalığı lösemi ile mücadele verdiğini kaydeden Ali, duyarlı vatandaşlara seslenerek donör olmalarını istedi.

“MADDİ BİR BEKLENTİMİZ YOK”

Ailecek Ali’yi yaşatmak için çalıştıklarını söyleyen amcası Ramazan Aydın, “Türkiye’de yüzlerce hasta ilik nakli bekliyor bunlardan biride bizim oğlumuz. Para pul maddiyat beklemiyoruz. Ali’ye umut olmak için tüm aile bireyleri kanlarını verdi ancak en fazla yüzde 40’lık uyuşma yaşanıyor. Buda nakli olumsuz kılıyor. Şu ana kadar ilik bankasından uygun iliğe ulaşamadık. Duyarlı vatandaşlarımızda tek istediğimiz ilik bekleyenler için gidip donör olmalarıdır. Aliler ölmesin” dedi.

Hastalığı nedeniyle haftanın belirli günlerini hastanede geçiren Ali Aydın ve diğer hastalar için gönüllülerin Kızılay kan merkezlerine gidip, kemik iliği donörü olmak istemesi yeterli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.