Lutfi Arıboğan’dan Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

Lutfi Arıboğan’dan Anadolu Üniversitesi’ne Ziyaret

27 Mayıs’ta gerçekleşecek Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı öncesi ziyaretlerini sürdüren Lutfi Arıboğan, Ankara’nın ardından Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi’ndeydi.Anadolu Üniversitesi Rek...

27 Mayıs’ta gerçekleşecek Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığı öncesi ziyaretlerini sürdüren Lutfi Arıboğan, Ankara’nın ardından Eskişehir’deki Anadolu Üniversitesi’ndeydi.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı ziyaretinde Arıboğan’a Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü yöneticileri Prof. Dr. Hasan Durucasu ve Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Öğütveren de eşlik etti.

Görüşmede özellikle üniversite sporları arasında basketbolun yeri ve üniversiteler ile birlikte ortak projeler geliştirilmesine özel önem verilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu ve Anadolu Üniversitesi’nin bu konudaki hassasiyeti dile getirildi. Arıboğan, üniversite takımlarının çok önemli misyona sahip olduğunu, bu konuda özel çalışma ve projelerle üst öğrenimine devam eden basketbolcu yetişmesine özel destekler ile federasyonun öncü ve destekleyici olması gerektiğine dikkat çekerek dönemlerinde bu konuya yeterli özenin gösterileceğinin altını çizdi.

Arıboğan, ayrıca basketbolun eski kimliklerinden biri olan “okumuş sporcu” kavramının profesyonelleşmenin kontrolsüz büyüme ve sporcu hedeflerinin kayması sonucu son yıllarda büyük erozyona uğradığına değinirken, basketbola önem veren eğitim kurumlarının artırılması ve desteklenmesi konusundaki plan ve projelerinden bahsetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.