Lütfi Elvan’dan Muhalefetin Vaatlerine Yunanistan Örneği

Lütfi Elvan’dan Muhalefetin Vaatlerine Yunanistan Örneği

AK Parti Antalya milletvekili adayı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, "Hızlı trenin yapılmasının ardından Konya, Kayseri, Kapadokya bölgelerinden Alanya’ya turist akını olac...

AK Parti Antalya milletvekili adayı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, "Hızlı trenin yapılmasının ardından Konya, Kayseri, Kapadokya bölgelerinden Alanya’ya turist akını olacak" dedi.

Elvan, seçim çalışmaları kapsamında Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonunda işadamları, oda ve dernek başkanları, muhtarlar ve vatandaşlarla buluştu. Lütfi Elvan, yaptığı konuşmada muhalefetin vaatlerini incelediklerini, eğer fırsat bulur da bunları uygulamaya kalkarlarsa ülkede bir devlet yatırımının yapılamayacağını, memurların maaşlarının bile ödenemeyeceğini söyledi. Elvan, vaatlerin benzerinin Yunanistan’da iktidara gelen parti tarafından da verildiğini ancak iktidarın 100 bin memurun işine son verdiğini söyledi.

"LÜTFİ ELVAN’IN ADAYLIĞI BİZİ GURURLANDIRDI "

Toplantıda ilk konuşmayı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin yaptı. Şahin, tamamlanmış ve yapımı devam eden projelere şöyle dikkat çekti: "ALTSO ,10 bin üyesi ile Türkiye’deki odalar içerisinde ilk 20 içerisindedir. Alanya ekonomisi genellikle tarım, turizm ve inşaata dayanır. Hükumetimize bu koşullarda bize vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bizim en büyük projemiz Alanya-Gazipaşa havalimanı oldu. Hatta son gelişmelerde uçakların park alanı büyütüldü ve artık 6 uçak havalimanına park edebiliyor. Ayrıca, havalimanının pisti de uzatılıyor. Bu sayede büyük uçaklar da havalimanımıza inebilecek. Sadece park konusunda burada bir sıkıntı kaldı. O konuyu da Sayın Bakanımız Lütfi Elvan yakından takip edecektir. AK Parti’nin yapmış olduğu yatırımlardan Alanya’da büyük ölçüde payını aldı. Lütfi Elvan ismi bu bölgeden aday olunca açıkçası biz gurur duyduk."

PROJELERİ ANLATTI

Mehmet Şahin, konuşmasının devamında, Alanya’da eğitim verecek olan Alaaddin Keykubat Üniversitesinin kış turizmine büyük destek olacağını ve Lütfi Elvan’ın 40 bin öğrencisi olacak olan üniversiteye vermiş olduğu desteği bildiklerini söyledi. Şahin, yapılan projeler arasında Dim barajının çok önemli olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "D-400 yolu Avrupa’da ölüm yolu olarak biliniyor. 35 turist bu yolda vefat etmişti. Hükümetimizden Allah razı olsun kısa zamanda buraya duble bir yol yaparak kazaların önüne geçti. Oba stadyumu bitirildi. Son olarak Gençlik merkezi ve Arıtma tesisleri ile yatırımlar devam etti. Devam eden projelere bakarsak bölge hastanesi, Alanya Mersin yolu, Alanya Konya yolu gibi birçok proje son aşamaya geldi. Biz Sayın Elvan’dan Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile SGK İlçe binasının bir an önce bitirilmesini istiyoruz. Akdağ Kayak Merkezi, Güzelbağ Sanayi Projesi gibi projelerde devam ediyor. Bunları da yakından takip ettiğinizi biliyoruz."

İL OLMAK İÇİN DESTEK İSTEDİ

Elvan’dan bir isteği daha olduğunu belirten Şahin, "Alanya’nın üç bölgesine köprülü kavşak rica ediyoruz. Siz, bizleri sevindirdiniz Rabbim de sizleri sevindirsin. Ben buradaki bir çok arkadaşımızın beklentisini biliyorum. AK Parti döneminde hiç il kararı alınmadı. Ancak bir il kararı alınırsa ilk sırada Alanya isminin olacağından eminim. Bu konuda sayın bakanımızdan destek bekliyoruz. Sena Nur Çelik kardeşimizin ilk ismi açıklandığında ben biraz hayıflanmıştım. Alanya’nın sorunlarını çözebilir mi diye? Ancak sempatik tavırları güler yüzü ve çalışkanlığıyla gösterdi ki o bizim adayımız. Ona da buradan teşekkür ediyorum" dedi.

ALANYA’NIN MİLLETVEKİLİYİM

Lütfi Elvan ise konuşmasına Alanya’ya olan yakınlığıyla başladı. Alanya’nın çocuğu olduğunu anlatan Elvan, şunları söyledi: "Çünkü Mahmutların hemen üst tarafında doğdum. Bende sizin bir parçanızım. Ben, inşallah Alanya’nın milletvekiliyim." Başbakan Ahmet Davutoğlu ile olan diyaloğunu anlatan Elvan, şunları söyledi: "Sayın Başbakanımız bana dedi ki, ’Seni Antalya’dan, Alanya’dan aday yapacağım. Alanya benim için son derece önemli. Oraya git ve Antalya ile Alanya’nın ulaşım sorunlarını temelden çözecek adımları at. Bu sorunları bitirelim.’ Bende koşarak geldim."

Alanya’nın hem tarihsel açıdan hem de kültürel açıdan Türkiye’nin sembol kentlerinden biri olduğunu söyleyen Lütfi Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:"Alanya bize başkentlik yaptı. Alanya’mızın geçmişine baktığımızda inanılmaz tarihi ve kültürel bir birikimi olduğunu görüyoruz. Alanya tarih boyunca, orta Asya’dan Malazgirt’e ve oradan Anadolu’nun kapısını açıp oradan dört bir yana Toroslar’ın kapısına yerleştiğimiz andan itibaren Alanya bizim için çok önemli bir merkez olmuştur. O konumunu her zaman muhafaza etmiştir. Sayın Başbakanımız bana Antalya’dan Milletvekili adayı yapacağını söylediği zaman şunu ifade etti. Dedi ki ’Alanya benim için son derece önemli. Ulaştırma Bakanlığı yapmış birisi olarak seni, özellikle Antalya’ya gönderiyorum. Antalya’nın, Alanya’nın ulaşım sorunlarını temelden çözecek bir formül ortaya koy ve o sorunları çözelim ve ortadan kaldıralım’ dedi. Bende koşarak buraya geldim." Şimdiye kadar yapılan çok sayıda icraatları olduğunu anlatan Elvan, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Alanya’ya aslında önemli miktarda yatırım yaptık ama yeterli mi? Tabi ki yeterli değil. Antalya- Alanya bölünmüş yolu hükumetler geldi geçti. Tam 11 yıl Antalya-Alanya yolu bitirilemedi. Biz iktidara geldik iki yıl içerisinde o ölüm yolunu tamamladık. Şuana kadar Antalya için Alanya dahil 15 katrilyonluk yatırım yaptık. Bugünleri anlamamız için, geçmişi çok iyi bilmemiz gerekiyor. Eğer biz geçmişimizi unutursak bugünü anlayamayız. Ak Parti, iktidara geldikten sonra kronik tüm sorunları çözdü. Eskiden ben kendim bizzat iki gün arabamız için kuyrukta benzin almayı beklediğimizi biliyorum. Yağ yoktu bu ülkede. Bildiğimiz margarin yağ bu ülkede karaborsaydı. O karanlık günleri Allah’a çok şükür geride bıraktık" dedi.

YUNANİSTAN ÖRNEĞİ

Adnan Menderes’ten sonra 2002 yılı sonuna kadar bir hükümetin iktidarda kalabilme süresinin 1 yıl 4 ay olduğunu hatırlatan Elvan, sözlerine şöyle devam etti: "İktidara geldiniz Mahmutlardan Hadim’e gidecek olan yolu yapacaksınız. Projesini başlattınız. Bir proje çalışması iki yıl sürüyor. Daha proje çalışması bitmeden hükümet düştü. Şimdi ise istikrar var sevgili kardeşlerim. Biz milletimize güveniyoruz, biz devletimize güveniyoruz. En son koalisyon hükümetleri devam etti. Rahmetli Özal sonrasındaki yıllar Türkiye’nin karanlık yıllarıdır. Taki Ak Parti iktidara gelene kadar. En son DSP-MHP-ANAP iktidarında aşağı yukarı 3.5 yıl iktidarda kaldılar. O dönemdeki durumu bir hatırlayınız. Dünyanın hiç bir yerinde kriz yoktu. Ama Türkiye’de kriz vardı. Enflasyon tavan yapmış. Faiz oranları yüzde 8 bine çıkmış. Devlet memurunun, işçisinin maaşını ödeyemiyor. 1999-2001 yılında bugün şöyle yapacağız, böyle yapacağız, işçiye şu kadar vereceğiz diyenler o günlerde neler yaptılar gördünüz. Ülkeyi yönetemediler."

Muhalefetin vaadlerini incelediklerini, o vaatlerin uygulanabilirliğinin bulunmadığını söyleyen Elvan; sözlerine şöyle devam etti: "Eğer uygulanacak olursa dış kamu yatırımı yapmayacaksınız. Devlet memurlarının maaşını ödemeyeceksiniz. Hadi tatile diyeceksiniz. Bu vaatleri ancak böyle yapabilirsiniz. Bunların anlayışını Yunanistan sergiledi. Bunların bugünkü anlayışını İtalya sergiledi. Yunanistan şu an borcunu ödeyemiyor batıyor. Sadece geçen yıl 100 bin işçisini işten çıkardı. Bırakın devlet memurlarına maaş artışını işten çıkardılar. İşsizler ordusuna döndü Avrupa. Avrupa küçüldükçe küçülüyor ama Türkiye büyümeye devam ediyor. Bizim farkımız bu. O nedenle bugünlerin kıymetini çok iyi bilmeliyiz diye düşünüyorum." Vatanı sevdiklerini anlatan Elvan, şöyle konuştu: "Biz dağımızı, ovamızı, yaylalarımızı, al bayrağımızı seviyoruz, biz milletimizi, biz sizleri seviyoruz. Onlar konuşur biz yaparız. O kardeşlerime soruyorum. 1999-2002 döneminde ne yaptınız? Bugün biz Antalya ile Mersin’i birbirine bağlıyoruz. Aşağı yukarı 470 km’lik kesimin 410 km’sini tamamladık. 60 km’lik kesim kaldı. 5 tünelimizin açılışını gerçekleştirdik. Bu sene 5 tünel açılışı daha yapacağız. Önümüzdeki yıl inşallah 4 tünel daha açacağız. Toplam 27 tünel edecek. 2017 yılında inşallah o tünellerle birlikte Alanya-Mersin yolumuz tamamıyla bölünmüş yol haline gelecek ve sizlere sunulacak. Antalya, ülkemiz açısından son derece önemli. Ama Alanya’nın bir başka önemli özelliği var. Tarihiyle, geçmişiyle ve dünyada turizmin en önemli metropol yerlerinden biri olmasıyla Alanya son derece önem arz eden bir ilimiz."

ALANYA PROJELERİ

Alanya’nın taleplerinin de değerlendirildiğini, buraya gelmeden evvel dersine çok iyi çalıştığını söyleyen Lütfi Elvan, şunları söyledi: "Yapacağımız işleri teker teker belirledik. Bunları hep birlikte gerçekleştireceğiz. Nedir bu yapacaklarımız? Bunların başında Alanya- Antalya arası otoban geliyor. Alanya’nın olmazsa olmazı otoban dedik. Aşağı yukarı 3 yıl önce çalışmalara başladık. Ancak, biraz ağır gidiyordu. Ulaştırma Bakanı olur olmaz arkadaşlara verdiğim ilk talimat şu oldu. Biz bölünmüş yollarda önemli başarı elde ettik. 80 yılda 6 bin 100 km bölünmüş yol yapılmıştı. Biz yaklaşık 18 bin kilometreye ulaştık. Yani 3 katı daha fazla bölünmüş yol yaptık. Ama bundan sonraki süreçte yapacağımız projeler otoyollar olacaktır. Otoyollar bakanlığımızın öncelikle yapacağı işler olacak. Onlara 5 proje ismi söyledim. Bunların içerisinde Alanya-Antalya otoyolu vardı. Bu otoyolların yapımına süratle başlayacağız dedim. Bu talimatım çerçevesinde arkadaşlar gerekli çalışmaları yaptı ve projeler bitti. İnşallah 2016 yılının ilk aylarında yap işlet, devret sistemiyle kazmayı hep birlikte vuracağız. Hayırlı olsun. Alanya için bir başka önemli projemiz var. Biz ulaşılabilir ve erişilebilir bir Alanya için mücadele ediyoruz. Antalya’yı hızlı trenle buluşturuyoruz. Sadece Antalya değil, bizim yapmış olduğumuz proje aslında Alanya’yı içermiyordu. Manavgat’tan Serik, Serik’ten Antalya’ya inen bir yol idi. Arkadaşlarımla görüştüm projeye Alanya’yı da dahil ettim. Alanya’ya, Manavgat-Alanya arası bir hızlı tren hattı yapacağız sevgili kardeşlerim bunun sözünü veriyorum." Manavgat-Alanya arası hızlı tren proje çalışmalarına başladıklarını anlatan Elvan, şunları söyledi: "Hemen ihaleye çıkacaklar. Zemin etütleri yapılacak ve Alanya’yı da hızlı tren hattına entegre etmiş olacağız. Alanya’dan hızlı trenle Ankara’ya 2 saat 45 dakikada ulaşacaksınız. İstanbul’a 5 saatte ulaşacaksınız. İşte kalkınma ve gelişme bu. Hızlı tren hattının nemi şu. Alanya tarımsal açıdan önemli bir potansiyele sahip. Ama artık sadece yolcu amaçlı değil üretmiş olduğunuz tarımsal ürünler Anadolu’nun dört bir yanına hızlı trenle gidecek. Hızlı trenle gidince maliyet daha küçük olacak. Ayrıca, zamandan da kazanacaksınız. Alanya turizm açısından daha canlanacak. Hızlı trenin yapılmasının ardından Konya, Kayseri, Kapadokya bölgelerinden de Alanya’ya turist akını olacak. Biz bu güzergaha ’Turizm treni’ diyoruz. Yani Antalya, Alanya ve Manavgat’tan Konya’ya, oradan Kapadokya ve oradan da Kayseri’ye uzanacak hattımıza bu ismi verdik. Biz bu önemli projeleri Alanya’ya kazandıracağız."

Alanya’nın bir başka önemli eksikliğinin bugüne kadar kuzey ile olan bağlantısında çektiği zorluk olduğunu söyleyen Lütfi Elvan, Alanya, Mahmutlardan Kuşyuvası mevkisi, Hadim, Bozkır, Ermenek ve oradan da Konya, Karaman’a ulaşan güzergahın standardının son derece düşük olduğunu ve bu yolun da ana devlet yollarından biri haline getirileceğini kaydetti.

Mahmutlar’ın çıkışına kadar olacak olan 4 km’lik bölümün ihalesini yaptıklarını anlatan Elvan, sözlerine şöyle devam etti;

"Onun yapımına hemen başlanacak. Yer teslimi yapılacak. Kuş yuvası mevkisinin 10 km’lik kesiminde tünel çalışmaları var. 5 tünel yapıyoruz. Çalışmalar tamamlanmak üzere, 2 tanesini bu ayın sonunda açıyoruz. Kalan 3 tanesini de temmuz başında açacağız. Toplam uzunlukları 2.8 km. Dolayısıyla bu çalışma tamamlandıktan sonra Alanya-Mahmutlar’dan Konya’ya 2 saatte ulaşacaksınız. Ayrıca, Alanya merkez trafik yoğunluğu bakımından sıkıntılı. Alanya’ya bir doğu çevre yolu kazandırıyoruz. 14 km mesafede şehrin kuzeyinden geçecek olan bir çevre yolu olacak. Çalışmalar tamamlandı. Bu çevre yoluyla Alanya merkezi bu trafik yoğunluğundan kurtaracağız. Alanya limanı özellikle turizm açısından potansiyeli daha da artırılması gerekiyor. Bazı sıkıntılarımız var. Özellikle gemilerin limana yanaşmasında römorkör kullanılma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Bundan sonra römorkör olmayacak. Özellikle kruvaziyer açısından Alanya limanının çok daha cazip hale gelebilmesi için yaşanan sıkıntıları tespit ettik. Bu sıkıntılar çerçevesinde bir çözüm ürettik. Alanya limanımızı kruvaziyer turizmi açısından daha da ayrıcalıklı konuma getireceğiz. Burada fener ücretlerini azaltacağız. Özellikle kruvaziyer işletmesinde yüksek maliyet tutan ve bizlerin yetkisinde olan bazı hususlar var. Alanya’ya pozitif ayrımcılık yapacağız. Buradaki maliyetleri aşağı çekici tedbirler alacağız. Bu çerçevede kruvaziyer liman işletmeciliğini Alanya’da geliştireceğiz. Planımız hazır. Yapacağımız işler belli. Ben bir Alanya milletvekiliyim. Sonuna kadar da sizlerin arkanızdayım. İkinci atılım döneminde Alanya yükselecek. Her bir projemizin takipçisi ben olacağım. Tüm yatırımlarımız gerçekleşecek."

"ABDULHAMİD’İN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Konuşmasının son bölümünü Türkiye genelinde yapılan çalışmalara ayıran AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, şunları söyledi: "Biz devasa büyük mega projeleri gerçekleştiriyoruz. Denizin altından Marmaray’ı getirdik. Abdülhamid’in hayaliydi. 150 yıllık proje. Denizin altında şu an 2 katlı tünelimiz Avrasya tünelimizi geçiriyoruz. Önümüzdeki günlerde ihalesini çıkaracağız. Denizin altında 3 katlı büyük İstanbul tünelini geçiriyoruz. Biz dünyanın yapamayacağı projeleri yapıyoruz. Bunlar küçük şeyler hepsini yapacağız. Teker teker yaptık yapmaya devam edeceğiz. Üç katlı tünel dünyada bir ilk. Hiç bir ülke bunu şu ana kadar gerçekleştiremedi. Denizin 110 metre altında 6 katlı bir apartmanın yükseliğinde. İşte bunu Türk mühendisleriyle, işçileriyle yapıyoruz. Türkiye artık eski Türkiye değil. İnanılmaz gelişmeler, değişimler oldu. Biz kendi Atak helikopterimizi ürettik. Dünyada kabiliyeti yüksek olan en iyi helikopterler arasında yer alıyor. Kendi uydumuzu, yüksek hızlı trenimizi, savaş uçağımızı gemimizi yapmaya başladık. Biz artık sadece namerde değil merde dahil ülke olarak muhtaç olmak istemiyoruz." IMF kapılarında diz çöküp, ’Ne olur bana 100 milyon dolar para ver’ demek istemediklerini anlatan Elvan, şöyle konuştu: "Artık Türkiye’nin ihtiyacı yok. 24 milyar dolar borçlandılar. Biz geldik onların borçlanmış olduğu 24 milyar doları ödedik. IMF’ye borcumuzu sıfırladık. IMF’ye olmadığı gibi istiyorsanız size 5 milyar dolar kredi verebiliriz dedik. Türkiye bu konuma geldi. Biz bunu kaybetmek istemiyoruz. O bahsedilen vaatler var ya bol keseden atılan vaatler, o eski Türkiye anlayışı. Muhalefeti dinleyin her gün yeni bir vaat. Türkiye artık o karanlık günleri bir kez daha görmek istemiyor. Biz şunu biliyoruz Vatandaşımız hiç bir zaman aldatılamaz bizim sözümüz icraattır. 2011 seçimlerini hatırlayın benzer vaatler verdiler o zaman mazot 1 liraydı, şimdi 1.5 liraya çıkardılar. İşte Yunanistan’ı görün biz o günlere dönmek istemiyoruz. Ülkemizi insanlarımızı seviyoruz. Biz sizlerin gözünüzdeki pırıltıyı çok iyi görüyoruz biz vatandaşımız milletimizi aldatamayız bu güne kadar da aldatmadık."

DONDURMA SERVİSİ YAPTI

ALTSO’da düzenlenen toplantının ardından Lütfi Elvan, Sena Nur Çelik ve beraberindekiler esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İş yerlerini dolaşan Elvan ve Çelik destek istedi. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan Lütfi Elvan, Atatürk Caddesi üzerinde bir dondurmacı tezgahında durarak başına fes taktı ve kendisi dondurma servisi yaptı. Lütfi Elvan bir kafe de oturan turistlerle de İngilizce sohbet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.