LYS’de Erkeklere Çifte Arama

LYS’de Erkeklere Çifte Arama

Adana’da LYS’ye giren erkek adaylar hem elle hem de dedektör ile arandı.Türkiye genelinde dün Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da sosyal bilimler testi ile başlarken bugün de matemat...

Adana’da LYS’ye giren erkek adaylar hem elle hem de dedektör ile arandı.

Türkiye genelinde dün Türkiye’de 81 il merkezi ile Lefkoşa’da saat 10.00’da sosyal bilimler testi ile başlarken bugün de matematik testi ile yine saat 10.00’da başlayarak devam etti. 2009 yılından sonra ÖSYM tarafından hazırlanan sınavlara hile karıştığı iddiasının ardından sınav adayları salona girerken geniş güvenlik önlemleri alınmaya başlanmıştı. Öğrencilerin salona sadece üzerinde etiket olmayan su, kimlik ve sınav giriş kimlik kartını almalarına izin verilmiş, kalem, silgi ve kalemtıraş da ÖSYM tarafından verilmeye başlanmıştı.

Sonraki yıllarda ise sınav salonlarının girişine ve salonlara saat görünümlü güvenlik kamerası yerleştirildi. Kopya çekilmemesi ve hile yapılmaması için kız adayların tokaları bile içeri alınmadı. Bu nedenle görevli polisler de işi her zamankinden sıkı tutuyor. Adana’da Çukurova Üniversitesi’nde sınava giren erkek adaylar iki aramadan geçti. Tedbiri elden bırakmayan iki polis merdivenin başında erkek adayları el yordamıyla aradıktan sonra adaylar hemen içeride başka bir polis tarafından dedektörle arandı. Kız adayları ise sadece bir kadın polis aradı.

Adaylar sınava girdikten sonra aileleri de okulun bahçesinde beklemeye başladı. Kimi çocuğu için dua kitabını açıp saatlerce okudu. Kimi ise tespih çekerek dua etti. Kızı sınava giren ve dua okuyan bir kadın, "Sadece kızım için değil herkes için dua ediyorum. Bir yıldır hazırlanıyorlar emekleri boşa gitmez inşallah" dedi. Bir başka veli ise kızını beklediğini dün soruların soruların kolay olduğunu belirterek, "İnşallah kızım başarılı olur" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.