Madran Dağı zirvesinden, Yunanistan'a selam

Nazilli Amatör Telsizciler Derneğinin 1800 rakımlı Mardan Dağı’nda düzenlemiş oldukları, “En Uzak Mesafe İle Görüşme” yarışmasında, telsizciler 550 kilometre uzaklıktaki Yunanistan ile bağlantı kurdu.

Kurulduğu günden bu yana adından sıkça söz ettiren Nazilli Amatör Telsizciler Derneği olası afet durumlarına karşı tatbikatlarını sürdürüyor. Doğal afetlerde haberleşmeyi sağlamak için kurulan NAT-DER, 1800 metre yüksekliğe sahip Madran Dağı’nda ‘En Uzak Mesafe İle Görüşme’ yarışması düzenledi. 8 NAT-DER üyesinin katıldığı yarışmada, VHF- UHF frekanslarında en uzak mesafe ile konuşmak için telsiz mandallarına basan telsizciler Yunan adaları, Yunanistan ve Balkan ülkeleri ile başarılı bir QSO (konuşma) sağladı.

“ARKADAŞLARIM BAŞARILI İŞLER YAPTI”

Düzenledikleri yarışmayla yüksek rakımlı bölgelerde test yapma fırsatı bulduklarını söyleyen NAT-DER Başkanı Kurtuluş Tuncer,“Burada düzenlemiş olduğumuz yarışmada tüm arkadaşlarım başarılı işler yaptı. Amatör Telsizciliği tanıtmak, bunu geliştirmek maksatlı yapılan bir organizasyon. Telsizciler arasında bölgeler arası dayanışma, haberleşme ve koordinasyon sağladık. Bu sayede yüksek rakımlarda bölgeler arası test yapma fırsatı bulduk. Faal olarak kullandığımız cihazların ve antenlerimizin testlerini ve gelişimini bu sayede sağlamış olduk. Başarılı ve eğlenceli bir organizasyondu’’ ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Yunanistan ile başarılı bir görüşme sağladıklarını belirten Kurtuluş Tuncer, kısa dalgalarla Amerika ile bile görüşüldüğünü ifade ederek “Burada azimli bir çalışma gösterdik. VHF-UHF frekanslarında en uzak mesafe ile görüşme fırsatı bulduk. Yunan adaları, Yunanistan ve Balkan ülkeleri ile başarılı ve net bir şekilde bizim terimimizce QSO (konuşma) sağladık. Oradaki telsizci arkadaşlarımıza buradan selam yolladık.8 kişilik telsizci ekibimiz ve iki aracımızla geldiğimiz burada hedefimize şimdilik ulaştık. Kısa dalgalarla Amerika ve uzak ülkelerle iletişime geçebiliyoruz. Bunla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. NAT-DER olarak Nazilli’de ve bölgede kısa sürede tanındıklarını belirten Tuncer, ileriki günlerde afet anında haberleşme konulu konferans düzenleyeceklerini belirtti..

telsiz-(1).jpg

telsiz-(2).jpg

telsiz-(3).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.