Madran Dağı'ndan Nazilli'ye gelen güzellik : Kar helvası

Madran Dağı'ndan Nazilli'ye gelen güzellik : Kar helvası

Nazilli'de Bozdoğan'ın Madran Dağı'ndan toplanan karlar, vişne ve karadut şurubuyla birleşince, yaz aylarının vazgeçilmez lezzeti Kar Helvası ortaya çıkıyor.

Nazilli'de vatandaşların yaz aylarında 'Doğal Klima' diyerek tükettikleri Kar Helvası, Bozdoğan'ın Madran Dağı'ndan toplanan karlarla yapılıyor. 26 yıldır Kar Helvası satan Fatma Yöndem, "Kar Helva'sının sırrı karın da vişne ve karadut şurubunun da doğal olması" dedi.

Yaz aylarında Nazilli'deki vatandaşlar için serinlemenin en doğal yönteminin Kar Helvası olduğunu belirten Yöndem, "Bu kar Bozdoğan'ın Madran Dağı'ndan toplanıyor. Oraya araba çıkmadığı için atlarla çıkılıp kar çuvallara konuyor. Sonra da yaza kadar kuyularda muhafaza ediliyor. Bu kış hava soğuk olmadığı için kar çok yağmadı. Biz de yaylalara çıkıp karı kendimiz kestik" diye konuştu.

YURT DIŞINDAN GELENLER KAR HELVASI İÇİN NAZİLLİ'YE UĞRUYOR

Kendi yaptığı vişne ve karadut şurubunu buzla birleştiren Yöndem, "Farklı illerin dışında, Almanya, Hollanda ve Avrupa'dan gelen çok misafirimiz oluyor. Hatta başka şehirlere geçerken sadece Kar Helvası yemek için Nazilli'ye uğrayan misafirlerimiz bile oluyor. Başka illerde benzerlerini yapmaya çalışıyorlar ama onlar buzdan yaptığı için yiyenler boğazlarında şişme olduğunu söylüyor. Bu kar tamamen doğal olduğu için herhangi bir hastalık meydana gelmiyor" dedi.

410b903ff0bdeba909a66b3111eff59f.jpg

d09aa1e7326fcf2412d8f6b3b3b42f68.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.