MAKAMLAR KALICI DEĞİL, BİR NÖBETTİR..

MAKAMLAR KALICI DEĞİL, BİR NÖBETTİR..

Devlet Bahçeli'nin talimatıyla Meclis İdare Amirliği görevinden alınan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, gazetelerde çıkan " Üstü Çizildi" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.

24. Dönem TBMM Meclis İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak'ın,  geçtiğimiz hafta beklenmeyen bir şekilde görevinden alınması şok etkisi yarattı. Gazetelerde yer alan  "Üstü Çizildi" haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Uzunırmak, hakkındaki iddialarla ilgili  Nazilli Havadis.com köşe yazarı Veysel Karahan ve M. Ali Cintosun'a özel bir demeç verdi. Milletvekili Uzunırmak, "Üstü çizildi" haberlerine cevap olarak şu yanıtları verdi:

 

Vekilim Üstünüz Çizildi şeklinde haberler yapıldı ?

 

"Makamlar kalıcı değil bir nöbettir.."

 

Yeni görev bekliyormusunuz ?

 

"Belli olmaz."

 

Koalisyon hakkında ne düşünüyorsunuz ?

 

"Değerlendircez,Türkiye’nin bir koalisyona ihtiyacı var. Koalisyon sadece matematiksel yeterlilik  değildir, matematiksel yeterliliğin yanında siyasi yeterlilikde gerekir,ahlaki yeterlilikte gerekir, ilkesel yeterlilikte gerekir.Bunların açmanın anlamı şu olur. 13yıldır tek parti yönetti ülkeyi halk tek başına iktidar yapmadı AKP'yi,muhalefeti de tek başına iktidar yapmadı. Hiç bir şey olmamış gibi davranamayız. Demokrasının bir enstürmanı olan koalisyonu da kötü bir enstrüman olarak değerlendirmemek gerekir.Batı demokrasileriden büyük bir ekonomiye sahip olan Almanya bile 1945'li yıllardan beri koalisyonla birlikte gelir. Koalisyonlardan kaçmamak gerekir."

 

Seçimden sonra %60'lık blok muhalefet kendi arasında bölündü. Dolayısıyla meclis başkanı tekrar AK Parti'den seçildi. Ne düşünüyorsunuz?

 

"%60'lık blok muhalefet yanlış bir söylem olur.HDP ile kürtçülük ile alakası olmayan insanlar HDP barajı açsın diye oy verdi.Türkiye’de uzun yıllardan beri ilk defa sağ seçmen oyları %60’ın altına düştü. HDP’nin geldiği yeri iyi değerlendirmek lazım. AK Partili yöneticiler iyi düşünmesi lazım, 'biz bu kadar mı kötü yönettik ki Türkiye'yi, halk kutuplaştı' diye. PKK ile kürtçülük hareketi ile alakası olmayan insanlar PKK'nın siyasi temsilcisi sayılabilecek bir partiye oy verdi"

 

HDP legal siyaseti devam ettirip kendini illegal siyasetten soyutlar mı?

 

"Bu kendilerinin sorumluluğu. Yemin ediş şekillerinden,TBMM'de ki davranışlarında, genel başkanlarının daha bundan 10 gün önceki demecinde; ben öyle bir müsbet kanaatin gelişeceğini sanmıyorum.Bunlar taktik davranışlar.Selahattin Demirtaş bundan 10 gün önce ‘’ biz Türkiye’de en örgütlü halkız’’ diyor. Başka bir halk olduğunu vurguluyor,daha çok emek yemeleri lazım."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.