Maliyeti Artınca Destek Arttı!

Maliyeti Artınca Destek Arttı!

Tarım ve Orman Bakanlığı, girdi maliyetlerindeki artışlar nedeniyle 2018 yılı ürün bazlı destekleme ödemelerinde düzenleme yaptı. Dekar başına ödenen desteklemelerin miktarı artırıldı.

Çiftçilerin mazot ve gübre artışlarından dolayı artan girdi maliyeleri nedeniyle, bakanlıkça ödenen desteklemeler artırıldı. Dekar bazında ödenen desteklemelerdeki artışlar 2018 yılı ürünlerini kapsadığı ve şubat ve mart aylarında çiftçilerin hesaplarına aktarılacağı ifade edildi.

Ürün bazında dekar başı ödenen mazot ve gübre destekleme miktarlarının yeni belirlenen rakamları şu şekilde oluştu: Buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale 19 liradan 21 lira 3 kuruşa; çeltik ve pamuk 44 liradan 49 lira 4 kuruşa; yağlık ayçiçeği, soya, dane mısır ve patates 23 liradan 25 lira 57 kuruşa; aspir 16 liradan 17 lira 62 kuruşa; nohut, mercimek, kuru fasulye 18 liradan 19 lira 89 kuruşa; fındık, yem bitkileri, yaş çay, kuru soğan, kanola (Kolza) ve diğer ürünler 14 liradan 15 lira 35 kuruşa ve nadas için ödenen 6 lira mazot ücreti 6 lira 81 kuruşa yükseltildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.