MANAVLAR ODASI BAŞKANI CANSIZ: “FIRSATÇILIK YAPANLAR CEZALANDIRILACAK”

MANAVLAR ODASI BAŞKANI CANSIZ: “FIRSATÇILIK YAPANLAR CEZALANDIRILACAK”

Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız, Perşembe Pazarı denetiminde açıklamalarda bulundu.


GÜNAY PABUŞÇU-Nazilli Manavlar Odası Başkanı Kemal Cansız, Perşembe Pazarı denetiminde açıklamalarda bulundu. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile pazarcı esnaflarını denetleyen Cansız, fırsatçılığa kesinlikle izin verilmeyeceğinin altını çizdi. Cansız, tezgahları tek tek dolaşarak fiyat analizinde bulundu. 

“BİZİM PAZARIMIZDA FAHİŞ FİYAT OLAMAZ”
Sosyal medya hesabında oda  üyelerine sık sık fahiş fiyat artışı yapmamaları konusunda uyardığı  paylaşımları hatırlatılan Cansız, “Bizim Nazillili pazarcı esnaflarımızdan birçoğu Karacasu Pazarı’na giderler ama ilçe dışından pazarcı esnafının alınmayacağı yasağı gereği tabi ki gitmediler. Karacasu’da zaten pazarcı esnaf sayısı çok az. Böyle olunca orada bir bağ maydanoz 5 liraya satıldı. Domates kilosu 7-8 liradan satıldı. Bu kadar az esnaf ilçeye yetemedi ve fahiş fiyattan satış yaptılar. Bunu yapan oranın esnafı, Bozdoğan’da da bu durum yaşandı. Bizim Perşembe Pazarı’nda böyle bir şey olamaz” dedi.
 

“ZARARINA MAL  SATIYORUZ”
Kendilerinin de ciddi sıkıntılar içinde olduğunu söyleyen Başkan Cansız, “Bu süreçte bazı esnaflarımız ciddi paralar kazanıyor bazı esnaflarımız da mağdur oluyor. Artık biz de ciddi sıkıntıdayız. Ben şahsi olarak mal getirmeye korkuyorum. Çünkü zarar ediyoruz.  2 haftadır hem toptancı halim hem de esnaflarımız zararına mal satıyor” dedi.

“FIRSATÇILIK YAPANLAR CEZALANDIRILACAK”
Fahiş fiyatlarla vatandaşın hakkına giren fırsatçılara göz açtırmayacağını belirten Cansız, “Benim üyelerimin böyle bir şey yapacaklarına ihtimal vermiyorum. Eğer fırsatçılık yapan olursa vatandaşlarımız beni arasınlar. Ben doğrudan  ilçe kaymakamımıza o esnafımızın ismini bildireceğim, gereği hemen yapılacak” şeklinde konuştu.
 

“MÜŞTERİNİN KIYMETİNİ BİLİN”
Tezgahları tek tek dolaşan Cansız pazarcı esnafına tek tek ürünlerin fiyatını sordu. Cansız, “Fırsatçılığa tavizimiz kesinlikle yok. Fahiş fiyat artışı yapan esnaflarımıza müsamaha gösterilmeyecek. Ben buradayken böyle bir şey olamaz. Müşterinizin kıymetini bilin ve bu zorlu süreci hep birlikte atlatalım” ifadelerini kullandı.

4ae3db14-f52f-4a41-bd85-3843f0764e98.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.