Manisa’da ’Yılın Ahisi’ Engelli Tamirci Seçildi

Manisa’da ’Yılın Ahisi’ Engelli Tamirci Seçildi

Manisa’da 29 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan ve aynı zamanda engelli olan 57 yaşındaki Recep Ülgen ’Yılın Ahisi’ seçildi.28. Ahilik Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töre...

Manisa’da 29 yıldır dikiş makinesi tamirciliği yapan ve aynı zamanda engelli olan 57 yaşındaki Recep Ülgen ’Yılın Ahisi’ seçildi.

28. Ahilik Haftası Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen çelenk sunma töreniyle başladı. Törene, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kırşehir Ahi Babası Mustafa Karagüllü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve öğrenciler katıldı. Protokol üyeleri, törenin ardından Yeni Han’a kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Mehter takımı eşliğinde yürüyen protokol, esnafa ve vatandaşlara karanfil dağıttı. Yeni Han’daki törende konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Geriter, "Ahilik kalite delmek, emeğe saygı demek, güvenilir esnaf olmak demektir. Ahilik, vatan, millet ve din sevgisinin harmanlanması, gerektiğinde bu idealler için büyük bir dava şuuruyla mücadele etmek demektir." dedi. Ahilik kültürünün büyük gayret ve çabayla bugünlere geldiğini dile getiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise ”Esnafımıza, öğrencimize en iyisinin, en kalitelisinin üretilmesi için elbette her türlü desteği vereceğiz. Ama bunlar yeterli değil. Kültürümüzün temelini teşkil eden, medeniyetimizin özünü teşkil eden değerler ahilik geleneğimizin içindedir. Bununla birlikte yorulmuş. Bugün bize düşen bu kültürümüzü modern çağa uydurmaktır.” diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da bu toprakların vatan toprakları haline gelmesinin kolay olmadığını belirterek, Ahilik kültürünün esnaf ve sanatkarlar için çok önemli olduğunu vurguladı. Bektaş, esnaf ve sanatkarların bayramını kutladı. Konuşmaların ardından öğrenciler "Şed Kuşanma" töreni gerçekleştirdi. Vali Bektaş ve Kırşehir Ahi Babası Mustafa Karagüllü, Manisa’da ’Yılın Ahisi’ seçilen 29 yıllık dikiş makinesi tamircisi engelli Recep Ülgen’e beratını takdim etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.