Masa başı oyunlara boyun eğmeyeceğiz!

Masa başı oyunlara boyun eğmeyeceğiz!

Hafta sonu Fatih Karagümrük deplasmanından 2-1 mağlubiyetle ayrılan Nazilli Belediyespor’da, maç öncesi ve sonrasında yaşanan, kırmızı siyahlı ekibin Başkanı Cengiz Günaydın ve taraftarlarının neden olduğu olaylarla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi

Esat Ergüler Spor Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya Kulüp Başkanı Erdoğan Eker, teknik patron Ahmet Kazım Ertem, Sportif Direktör Muzaffer Taşkın ve Profesyonel Futbol Şube Sorumlusu Hakan Alıcık katıldı. Sert ifadelerin yer verildiği basın toplantısında Alıcık’ın, “ ‘Mahalle yanarken or…. saçlarını tararmış’ diye kendilerine laf atan Karagümrük Başkanı Günaydın’a lafını geri iade ediyorum demesi damga vurdu. Maçta yaşanana olayların takipçisi olacaklarını açıklayan Başkan Eker ise, “ Bu olaylarla futbolda bir yere varılmaz. Federasyonu göreve davet ediyorum” diyerek TFF ve Merkez Hakem Kurulu’na seslendi.

“Kanımızı akıttılar! ”

Toplantıda ilk sözü alan Başkan Eker, Ligde son haftalara yaklaştıkça tüm gruplarda ortamın gerildiğini söyledi. Eker açıklamasında; “Fatih Karagümrükspor Kulüp Başkanı Cengiz Günaydın aynı zamanda 2. ve 3. Ligler Kulüpler Birliği başkanı görevi yürütüyor. Cengiz Günaydın, geçtiğimiz hafta çok tartışmalara neden olan Konya Anadolu Selçukspor maçı sonrası Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Hatta bu olay BBC’ye kadar taşınmıştı. Bununla ilgili yaygara kopardılar. Çarşamba’nın gelişi Perşembe’den gelir diye bir söz vardı. İşte biz bu hafta bunu yaşadık. İlk kez yönetici arkadaşlarımıza fiili saldırıda bulundular. Hukuk Müşavirimiz olan yöneticimizi maç esnasında yumruklayarak dudağını patlattılar. Kanımızı akıttılar. Bu olaylar cezasız kalmamalı. Hele ki bunu yapan kişi bizimde üyesi olduğumuz ve hatta yönetiminde görev aldığımız Kulüpler Birliği Başkanı Cengiz Günaydın’ın olması ise söylenecek söz kaldı. Bu kulüplerin temsil görevi verilen kişinin görevinden ayrılmasıdır. Böyle bir spor adamının, böyle bir kulüp başkanının kalkıp ta rakip takım yöneticilerine saldırması, hatta maç bittiği halde hınçlarını almayıp saha içindeki görevli teknik heyet ve yöneticilerimize saldırması hatta hocamıza saldırmaları çok ilginçtir. Bunlar cezasız kalmamalı, bunlara göz yumulmamalıdır. Eğer bunlara göz yumulacak olursa Türkiye’de sporun kötüye gidişinin önüne kimse geçemez. Bu konuda Federasyon başta olmak üzere ilgili makamlara bilgi vereceğiz. Suçluların cezalandırılmasını isteyeceğiz” dedi.  

“Cengiz Günaydın Kulüpler Birliği’ndeki görevinden istifa etmelidir”

Nazilli Belediyespor için kümeden düşme veya ateş çemberinde demek gibi söylemlerin söz konusu olmadığını belirten Eker; “Nazilli Belediyespor, son 5 haftada prestiji için mücadele edecektir. Ama biz yaşanan olaylardan üzüntü duyuyoruz. Ateş çemberindeki takımların ayak oyunlarından rahatsız oluyoruz. Bunlar Türk sporuna yakışmıyor. Kulüpler Birliği Başkanı olan Cengiz Günaydın’ın yaptığı bu hareket, bu davranış, bu fiili saldırı Nazilli Belediyespor ailesine yapılmıştır. Hatta hukuk müşavirimiz Özer İncegül’e yumruk vururken, ‘Bu yumruğu sen yiyorsun ama yumruk Haluk Alıcık’a gidiyor’ diyebilmiştir. Ben burada organize bir olay yaşandığını iddia ediyorum. Planlanmış bir olay olduğunu düşünüyorum. Tabii ki Nazilli Belediyespor’a yakışmayan bu hareketleri yapan arkadaşı kınıyorum ve Kulüpler Birliği görevinden istifa ederek ayrılması gerektiğini söylüyorum. Karagümrük haksızlığa uğramış olabilir. Haksız bir gol yemişte olabilir geçen hafta. Gözlemciliğe Serdar Çakır’ın atanması ve maçtan sonra her iki kulüp yöneticilerini barıştırmaya çalışması bana göre bunun bir ifadesidir. Gönül isterdi ki bu hadiseleri yaşamayalım. Gelen Nazillispor’dan bir şeyler koparmaya çalışıyor. Karagümrük maçı aldı ama 1 penaltımız verilmedi. Hakemler böyle devam ettikçe bu sıkıntılar her ligde devam edecektir.”

“Nazillispor sahipsiz değildir”

Bu alemde maç satmak bizim karakterimize yakışmaz diyerek Karamgümrük Başkanı Cengiz Günaydın’a seslenen Ertem, “ Çıksın emeği, gücüyle beni yensin. Nazilli Belediyespor takımı hiçbir zaman sahipsiz değildir. Karagümrük takımı Türkiye’nin televizyonlarında gündem oluşturuyorsa ve yenilgilerinin günah keçisi biz oluyorsak, TFF ve Merkez Hakem Kurulu bize maça çıkmayın, Karagümrük’ü 3-0 galip sayacağız deseler, tamam derdik. En azından böyle hakaretler, böyle eylemler görmezdik. Bana bu olaylar üzüntü veriyor. Artık iş maddiyata ve çıkarlara döndü. Futbolcularımız 1 hafta çalışıyorlar, emek veriyorlar. Hiçbir mazeretimiz yok, savunmamızda yok. Yenildik diye de konuşmuyoruz. Bizim 5 maçımız var yarın çıkıp 2 maç kazanıp ligi 6’ncı, 7’nci sırada da bitirebiliriz. Nazilli şehrinin bize destek vermesini, katkı sağlamasını istiyorum. Dışarıya maça gittiğimizde, karşılaşmaları taraftarların kazandırdığına bir kez daha şahit olduk. Saha zaten fiziki anlamda maç oynamaya uygun değildi. Açık tribünlerden merdivenlerden inerek sahaya geldik. Normal girişten girsek otobüsümüzde paramparça olacaktı. Soyunma odasına ulaşmak için en aşağı 400 ve 500 metre yürüdük. Emniyetin aldığı bir tedbirde yok. Soyunma odaları yan yana rakibin hocasının ne konuştuğunu biz, bizim ne konuştuğumuzu onlar duyuyor. 3 tane düşme potasındaki İstanbul takımı arasına diğer takımları da almak istiyor. Bunlardan biri küme düşerse oyuncakları elinden alınmış çocuklar gibi olacaklar” diye konuştu.

“ ‘Mahalle yanarken or…. saçını tararmış’ lafını geri iade ediyorum”

Emniyet güçlerinin 3 maymunu oynadığını kaydeden Alıcık; “Şeref tribününde başlayan istenmeyen nahoş hareketler soyunma odası koridoruna kadar taşındı. Özellikle bu olayları Kulüpler Birliği Başkanı görevini üstlenen birisinin yapması hoş değildi. Sonradan düşündüğümüzde gördük ki burada insanlar emniyette dahil 3 maymunu oynadılar. Kasıtlı ve organize bir olay yaşandı. Biz bugüne kadar hiçbir deplasmanda ya da iç sahamızda böyle bir olay yaşamadık. Maçın bitimine 5-6 dakika varken, şeref tribününde 1 tane bile polis kalmamıştı. Hepsi şeref tribününü terk etti. Çok ilginçti. Maçın devre arasında hocamız ve futbolcularımıza sözlü tacizler oldu. Maçın sonunda da soyunma odasının önünden geçerken de ‘Mahalle yanarken or…. saçını tararmış’ sözünü de kendisine iade ediyorum. Bu laf hoş olmadı, bu kendisinin olmayan bir terbiyesi olarak düşünüyorum. Zaten bu laf sonrası gerginlik başladı. Biz hiçbir takıma ayrım yapmadan sahaya çıkıp mücadelemizi ediyoruz. Biz maç mı satacağız ki böyle bir yaklaşımda bulunuyorlar. Ama bu olaylar yaşanırken emniyet güçleri bunlara seyirci kaldı, sonradan araya girmeye çalıştı ama iş işten geçtikten sonraydı. Sonra barıştıralım, şikayetçi olmayalım gibi sözlerde kurulan kurguyu da ortaya serdi. Şeref tribününde maçın bitmesine 6 dakika var polisler çekildi. Danışıklı dövüşün ortasında kaldık. Karagümrük’ün tek yaptığı bir olay değil bu. Her zaman aynı pislik tavırlarla maç kazanıyorlar. Vefa Stadı’nda emniyet önlemlerini alamıyorsa Federasyon bu maçları oynatmayacak. Biz niye her sene kulüp lisansı alıyoruz. Her sene lisansın gereklerinde bunlar yazıyor. Maç öncesi emniyetle beraber resmen organize olmuşlar. Yapılanlar görmezden gelindi.”

Taşkın; “Şikayetçi olacağız”

“Türkiye Futbol Federasyonu’na sesleniyorum. Karagümrük maçında resmen can güvenliğimiz yoktu. Emniyet güçleri olayları görmezden geldi. Devre arasında soyunma odamızdan çıkıyoruz başkanları teknik direktörümüze fiili müdahalede bulunuyor polisler elini kaldırmıyor. Gözlemciler, TFF bu olaylara bir dur demeli. Bizim amacımız bundan sonraki takımlar bu şiddetleri görmesin. Böyle maç kazanarak ileriye gidilmez. Bir sivil polis memurunun bize söylediğine göre, amirleri bu olayları görmezden geliyormuş. Biz şikayetçi olacağız. Elimizde sadece fotoğraf yok. Olaylar sırasında Spor Şube’den kişilerin kasten fotoğraf çekmediklerini gördük.”

HABER: ENGİN KOCAMAN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.