Mehmet Ünek’ten Matematiksel Hesap

Mehmet Ünek’ten Matematiksel Hesap

AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, “Karşımızdaki partiler 40 binin altına düştüğü anda biz 3-0 götürüyoruz” dedi.Milletvekili adayları Mehmet Naci Bostancı, Said Yüce ile Hasan Ali Cesur’un birbi...

AK Parti Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, “Karşımızdaki partiler 40 binin altına düştüğü anda biz 3-0 götürüyoruz” dedi.

Milletvekili adayları Mehmet Naci Bostancı, Said Yüce ile Hasan Ali Cesur’un birbirinden değerli simalar olduğunu belirten Mehmet Ünek, “Birbirinden değerli 3 adayımızla inşallah 7 Haziran’da 3-0 yapacağız. Bakın bu 3-0 hayal değil. Ben kendim mühendisim. Bizler mühendisleri biliyorsunuz matematiği bilirler. Bizler yüksek matematik dersi okumuş insanlarız. Yaptığımız hesaba göre bakın 118 bin oyumuz var. Allah’ın izniyle karşımızdaki cephelerinde bölüneceğini hesap ederek karşımızda 40 binin altına düşen 3 parti görüntüsü var. İnşallah bu düşüncemiz gerçekleşirse karşımızdaki partiler 40 binin altına düştüğü anda biz 3-0 götürüyoruz” diye konuştu.

Vermiş köylü esnafların düzenlediği kahvaltıda İtalya’da seçim sistemindeki yeni düzenlemeyle koalisyon dönemlerinin sona erdirildiğini anımsatan Ünek, “Seçimlerde yüzde 40’ı geçen parti net şekilde tek başına iktidar olacak. Geçemediği anda en yüksek oy alan iki parti tekrar seçime giriyor ve koalisyon riskini ortadan kaldırıyor. Bakın arkadaşlar Avrupa’nın göbeğinde bu denli zengin, bu denli büyük, Avrupa Birliği’nin en büyük üyelerinden biri olan İtalya’nın bunun farkına varması çok önemlidir. Ama bizim Türkiye’ye döndüğünüzde bakıyorsunuz karşınızdaki muhalefet cephesindeki insanlar, muhalefet olan olan kişiler hala basın yayın aracılığıyla da koalisyon kurulması için elinden geleni yapıyorlar” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.